Η British Airways επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια στο Πακιστάν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία θα γίνει έτσι η πρώτη δυτική αεροπορική εταιρεία που θα εκτελεί και πάλι δρομολόγια από και προς τη χώρα.

Η British Airways θα ξαναρχίσει τις πτήσεις προς το Πακιστάν την επόμενη εβδομάδα, δέκα χρόνια αφότου διέκοψε τη δραστηριότητά της στη χώρα αυτή με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις σε ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Θα γίνει έτσι η πρώτη δυτική αεροπορική εταιρεία που θα εκτελεί και πάλι δρομολόγια στο Πακιστάν.

Οι πτήσεις της BA διακόπηκαν μετά τη βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο Marriott, το 2008, σε μια περίοδο που το Πακιστάν συγκλονιζόταν από αλλεπάλληλα βίαια επεισόδια. Η ασφάλεια έχει πλέον βελτιωθεί και οι επιθέσεις ακραίων εξτρεμιστικών οργανώσεων έχουν μειωθεί σημαντικά, γεγονός που καθιστά και πάλι το Πακιστάν προορισμό για τους τουρίστες και τους επενδυτές.

Η πρώτη πτήση προγραμματίζεται να γίνει στις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Στη συνέχεια, θα εκτελούνται τρία δρομολόγια την εβδομάδα από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Σήμερα, μόνο ο εθνικός αερομεταφορέας PIA εκτελεί απευθείας δρομολόγια από το Πακιστάν στη Βρετανία, όμως λόγω του γηρασμένου στόλου του δέχεται συχνά τα παράπονα των επιβατών. Πτήσεις από και προς το Πακιστάν πραγματοποιούν επίσης πολλές εταιρείες της Μέσης Ανατολής, όπως οι Qatar Airways, Etihad Airways, Emirates καθώς και η Turkish Airlines.

Το Ισλαμαμπάντ έχει ξεκινήσει μια διεθνή διαφημιστική καμπάνια για να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα του, που κατέρρευσε λόγω της ισλαμιστικής βίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ και τον πόλεμο που ακολούθησε στο Αφγανιστάν.

Η BA διευκρίνισε ότι στις πτήσεις της θα προσφέρει γεύματα χαλάλ στους επιβάτες και θα φροντίσει ώστε οι σάλτσες σε όλα τα φαγητά να μην περιέχουν αλκοόλ ή χοιρινό.