Η Capital One αγοράζει την Discover Financial αντί 35 δισ. δολ., στο μεγαλύτερο deal της χρονιάς

Η Capital One αγοράζει την Discover Financial αντί 35 δισ. δολ., στο μεγαλύτερο deal της χρονιάς
(FILES) The Capital One Bank Headquarters is pictured on July 30, 2019 in New York City. US banking giant Capital One announced February 19 it will acquire financial services company Discover in a $35.3 billion all-stock deal combining two of America's biggest credit card firms. Acquisition of Discover will help "build a payments network that can compete with the largest payments networks and payments companies," said Capital One founder and CEO Richard Fairbank in a statement. (Photo by Johannes EISELE / AFP) Photo: AFP
Η εξαγορά θα δημιουργήσει συνέργειες προ φόρων ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στην εξαγορά της Discover Financial Services προχωρά η Capital One, σε ένα deal μαμούθ, το οποίο πρόκειται να ξεπεράσει τα 35 δισ. δολ. και αναμφίβολα είναι το μεγαλύτερο της χρονιάς. 

Αν μη τι άλλο, η προοπτική που διανοίγεται μετά την επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας είναι σημαντικότητα για τις δύο εταιρείες, ο συνδυασμός των οποίων θα δώσει μια οντότητα που θα σημάνει την ίδρυση της μεγαλύτερης  κατά όγκο δανείου εταιρείας πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, ικανή να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια της Wall Street.

Ειδικότερα, η Capital One, με έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, θα δώσει 1,0192 δικές της μετοχές για κάθε μετοχή της Discover, όπερ σημαίνει ένα premium 26,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος στις 16 Φεβρουαρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συναλλαγή, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg News, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025, εν αναμονή των εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και τις συνελεύσεις των μετόχων και των δύο εταιρειών.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για την μεγαλύτερη συγχώνευση παγκοσμίως φέτος, ξεπερνώντας αυτής της Synopsys Inc. με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Ansys Inc., ύψους 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο. 

Η συμφωνία συνενώνει δύο ιστορικές επωνυμίες καταναλωτικής χρηματοδότησης, ένας συνδυασμός που θα ξεπεράσει τις JPMorgan Chase & Co. και Citigroup Inc. σε όγκο δανείων με πιστωτικές κάρτες στις ΗΠΑ.

Είναι μια «μοναδική ευκαιρία» να ενώσουμε δύο εταιρείες που μπορούν να ανταγωνιστούν τα μεγαλύτερα δίκτυα πληρωμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Capital One, Richard Fairbank στη δήλωση.

Οι μέτοχοι της Capital One θα κατέχουν περίπου το 60% της νέας εταιρείας και οι μέτοχοι της Discover το υπόλοιπο. Η εξαγορά θα δημιουργήσει συνέργειες προ φόρων ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: