Οι επιχειρηματίες που παραδέχθηκαν ότι κάπνισαν μαριχουάνα

Οι επιχειρηματίες που παραδέχθηκαν ότι κάπνισαν μαριχουάνα

Κάποιοι δοκίμασαν στα νιάτα τους και κάποιοι συνεχίζουν ακόμα να κάνεις μερικά τσιγάρα μαριχουάνας. 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου debate των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους δήλωσε ότι κάπνιζε μαριχουάνα πριν από 40 χρόνια.

Το «θέμα» που κάποτε ήταν απαγορευμένο σήμερα συζητιέται σε προεδρικές αίθουσες, κοινοβούλια και τηλεοράσεις.

Η ιατρική μαριχουάνα είναι πλέον νόμιμη σε 23 πολιτείες της Αμερικής. Στην Αλάσκα, στο Κολοράντο, στο Όρεγκον, στην Ουάσινγκτον και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, μπορεί κάποιος να καπνίσει νόμιμα μαριχουάνα ακόμα και για… ψυχαγωγικούς σκοπούς. Σύμφωνα με το Federal Bureau of Investigation, οι συλλήψεις για την απλή κατοχή είναι σε άνοδο, αλλά κατά τα άλλα, το φάρμακο δεν ήταν ποτέ πιο mainstream…

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η μαριχουάνα ηρεμεί τα νεύρα και καταπραΰνει το άγχος. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρκετοί CEO καπνίζουν.

Ας δούμε ποιοι έχουν κάνει μερικά τσιγάρα στη ζωή τους.

Μάικλ Μπλούμπεργκ

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης Bloomberg παραδέχτηκε σε συνέντευξη του στο New York magazine λίγο πριν κατέβει στις εκλογές, πως έχει δοκιμάσει μαριχουάνα λέγοντας χαρακτηριστικά «Φυσικά και έχω δοκιμάσει και μου άρεσε!». Παρόλ’ αυτά, λίγα χρόνια αργότερα ο ίδιος είπε πως μετάνιωσε για το σχόλιο του αυτό και τάχθηκε εναντίον της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας.

Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ο ιδρυτής της Virgin Group θέλει κάποια στιγμή να επενδύσει στην «αγορά της μαριχουάνας» και όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους.

Το 2007 interview σε συνέντευξη του στο GQ, δήλωσε πως έχει καπνίσει χασίς μαζί με τον γιο του κατά τη διάρκεια διακοπών στην Αυστραλία.

Χιου Χεφνερ

Ο «κύριος Playboy» έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα περί νομιμοποίησης της μαριχουάνας. Ο Εθνικός Οργανισμός για τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μαριχουάνας (NORML) ιδρύθηκε το 1970, χάρη στη «βοήθεια» των 5.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Playboy. Δεκαετίες αργότερα, οι απόψεις του δεν έχουν αλλάξει.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μαριχουάνα πρέπει να νομιμοποιηθεί!», είπε το 2010.

Όπρα Γουίνφρι

Οι ημέρες που ήταν γνωστή ως παρουσιάστρια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η Όπρα κάθεται πλέον στην καρέκλα της CEO της Harpo Productions και στη θέση της προέδρου, CEO και CCO του Oprah Winfrey Network. Η Γουίνφρι έχει μια περιουσία αξίας 3 δις δολαρίων, δεν έχει πάρει ποτέ ανοιχτά θέση για το θέμα της νομιμοποίησης της μαριχουάνας, αλλά έχει παραδεχτεί δύο φορές δημόσια πως έχει δοκιμάσει.

Η πρώτη ήταν το 2013 στην εκπομπή “Watch What Happens: Live,” όταν μίλησε για την εμπειρία της πίσω στο 1982. Ενώ πρόσφατα, στο “The Late Show With David Letterman” δήλωσε πως δεν έχει καπνίσει για περισσότερο από 30 χρόνια.

Τζον Σπέρλινκ

Ο Τζον Σπέρλινγκ, ο ιδρυτής του Πανεπιστημίου του Φοίνιξ, απεβίωσε την περασμένη χρονιά σε ηλικία 93 αλλά έχει μείνει στη μνήμη μας ως ένας εκκεντρικός άνθρωπος που ξόδεψε αμύθητα ποσά για να κλωνοποιήσει τον σκύλο του. Ο Σπέρλινκ συνεργάστηκε με τον CEO της Progressive Insurance Company Πίτερ Λούις για να δωρίσουν χρήματα στις προσπάθειες νομιμοποίησης της μαριχουάνας.