Η Cisco δίνει 225 εκατ. δολάρια στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η Cisco δίνει 225 εκατ. δολάρια στη μάχη κατά του κορωνοϊού
epa06760230 Cisco CEO Chuck Robbins delivers a speech during the VivaTech fair in Paris, France, 24 May 2018. The annual commercial convention runs from the 24 to 26 May. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Cisco ηγείται των τεχνολογικών κολοσσών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φονικού ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η Cisco σχεδιάζει να δώσει 225 εκατ. δολάρια σε ρευστό και υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και να βοηθήσει όσους έχουν πληγεί.

«Η Cisco πρέπει και θα κάνει ακόμη περισσότερα για να βοηθήσει τους άλλους να ανταποκριθούν σε αυτή την παγκόσμια πανδημία», δήλωσε ο Τσακ Ρόμπινς, Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco, σε δημοσίευση σε blog το βράδυ της Κυριακής.

Η επένδυση, η οποία περιλαμβάνει 8 εκατ. δολάρια σε μετρητά και 210 εκατ. δολάρια σε προϊόντα, θα μοιραστεί ποικιλοτρόπως, όπως στο Ταμείο Ανταγωνισμού Αλληλεγγύης COVID-19 του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Οι άνθρωποι που ήταν ήδη ευάλωτοι αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους στην υγεία τους, τη σταθερότητά τους, τη στέγαση και την ευημερία τους», έγραψε ο Ρόμπινς. «Οι ΜΚΟ δίνουν αγώνα μάχης για να βοηθήσουν τους πληθυσμούς τους, καθώς ο αριθμός των εθελοντών μειώνεται λόγω πρακτικών κοινωνικής αποστασιοποίησης και οι δωρεές βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων».

Ο κολοσσός δικτύωσης θα παρέχει επίσης χρηματοδότηση σε απροσδιόριστους «αρχηγούς κρατών, κυβερνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις για την ταχεία ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων που σχετίζονται με το COVID-19», έγραψε ο Ρόμπινς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Cisco συμβάλλει στη διασφάλιση περισσότερων από 2,2 εκατ. ανθρώπων στο διαδίκτυο μέχρι σήμερα και η Webex, το εργαλείο τηλεδιάσκεψης και τηλεσυνεργασίας της εταιρείας, διευκολύνει τις ψηφιακές συναντήσεις για τη γαλλική, καναδική, γερμανική, κολομβιανή και άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Cisco, μαζί με άλλες ανώνυμες εταιρείες, θα ανακοινώσει επίσης τη Δευτέρα πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για άτομα με υψηλό κίνδυνο, δήλωσε ο Ρόμπινς.

«Με την υποστήριξη του επιτηρητή Cindy Chavez της επαρχίας της Σάντα Κλάρα, του δήμαρχου του Σαν Χοσέ, Sam Liccardo, και του CEO της Destination: Home, Jen Loving, θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε γρήγορα τα άτομα με χαμηλό εισόδημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», έγραψε.

Η ανακοίνωση της Cisco έρχεται μετά από την πρωτοβουλία διάφορων τεχνολογικών οργανισμών οι οποίοι συμβάλλουν στην καταπολέμηση της διάδοσης του ιού και προσπαθούν να υποστηρίζουν τον ιατρικό κλάδο παγκοσμίως.

Η Amazon ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου ότι θα δημιουργήσει επιχορήγηση ύψους 5 εκατ. δολαρίων για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή του Σιάτλ που επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Τζακ Μα, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού Alibaba, υποσχέθηκε να δωρίσει προμήθειες έκτακτης ανάγκης σε διάφορες χώρες της Ασίας που έχουν επηρεαστεί σοβαρά από τον κορωνοϊό.

Ο CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, περιέγραψε σε μια δημοσίευσή του στο LinkedIn το Σάββατο τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία βοηθάει όσους αγωνίζονται για τον κορωνοϊό. «Στην υγειονομική περίθαλψη, η τεχνολογία μας χρησιμοποιείται για την τηλεϊατρική, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν «διαισθητικές» λύσεις για να μοιράζονται δεδομένα και να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες», γράφει η Ναντέλα. «Το Πανεπιστημιακό Δίκτυο Υγείας του Πανεπιστημίου St. Luke στην Πενσυλβάνια χρησιμοποιεί τις ομάδες για να συνομιλήσει μέσω βίντεο με ασθενείς που είναι πιο ευάλωτοι στον COVID-19».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, έγραψε σε ένα tweet το Σάββατο ότι η εταιρεία του «δωρίζει εκατομμύρια μάσκες στους επαγγελματίες υγείας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Την Κυριακή, ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργ, ακολούθησε το παράδειγμά του, λέγοντας ότι η εταιρεία «έχει δωρίσει το αποθεματικό επείγουσας ανάγκης για 720.000 μάσκες που είχαμε αγοράσει σε περίπτωση που συνέχιζαν οι πυρκαγιές».

Η κίνηση της Cisco θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή των προσπαθειών της εταιρείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας από κορωνοϊό, σημείωσε ο Ρόμπινς. «Ενώ ο κόσμος μας θα είναι διαφορετικός καθώς προχωράμε στο μέλλον», έγραψε, «είναι σημαντικό να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο με κάθε δυνατό τρόπο».