Πράξη αλληλεγγύης από τον Τζακ Μα – «Προικίζει» την Αφρική με προστατευτικό εξοπλισμό για τον κορωνοϊό

Πράξη αλληλεγγύης από τον Τζακ Μα – «Προικίζει» την Αφρική με προστατευτικό εξοπλισμό για τον κορωνοϊό
epa07831567 (FILE) - Jack Ma, the founder and executive chairman of Chinese e-commerce company Alibaba Group, attends a meeting of foreign business representatives with Russian President Vladimir Putin (not pictured) during the Eastern Economic Forum in Vladivostok, Russia, 11 September 2018 (reissued 10 September 2019). Jack Ma is due to step down as Alibaba chairman today. EPA/TASS/HOST PHOTO / POOL MANDATORY CREDIT: TASS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μία καθοριστικής σημασίας βοηθητική κίνηση για την ταλαιπωρημένη ήπειρο προχωρά ο δισεκατομμυριούχος της Alibaba.

Πολύτιμη βοήθεια, για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, στέλνει σε χώρες της Αφρικής ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος της Alibaba, Τζακ Μα.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο Μα θα προσφέρει διαγνωστικά τεστ και προστατευτικές στολές σε όλες της χώρες της Αφρικής, ως μία προσπάθεια να συμβάλλει στον περιορισμό του φονικού κορωνοϊού στην ήπειρο, που ήδη ταλαιπωρείται από φτώχεια και άλλες ασθένειες.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το ίδρυμα του Μα θα στείλει 1,1 εκατ. διαγνωστικά κιτ, 6 εκατ. μάσκες, 60 χιλ. προστατευτικές στολές και «ασπίδες» προσώπου, που χρησιμοποιούνται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος διαβεβαίωσε ότι μία ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού θα εκπαιδεύσει, μέσω διαδικτύου, Αφρικανούς επιστήμονες, πάνω στον χειρισμό των διαγνωστικών κιτ για τον κορωνοϊό και τον εξοπλισμό. Ο κόσμος δεν μπορεί να «σηκώσει» τις αδιανόητες συνέπειες μιας πανδημίας κορονοϊού στην Αφρική», δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή ο Τζακ Μα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, η Αφρική έχει ήδη επιβεβαιώσει 300 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από αυτά, οι 110 περιπτώσεις είναι μόνο στην Αίγυπτο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο εξοπλισμός που θα στείλει ο συνιδρυτής της Alibaba θα μεταφερθεί στην Αιθιοπία και από εκεί θα διανεμηθεί σε άλλες χώρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζακ Μα έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα στείλει 500 χιλ. διαγνωστικά κιτ για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη και το Ιράν.

Ειδικότερα, για την Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο, 14 Μαρτίου, ο Τζακ Μα δεσμεύτηκε να δωρίσει δύο εκατομμύρια μάσκες που θα διανεμηθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα, η πρώτη παρτίδα εξοπλισμού κατέφθασε την Παρασκευή στο Βέλγιο.

Φορτηγό αεροσκάφος που μετέφερε 500.000 μάσκες και ιατρικό εξοπλισμό, όπως σετ εξετάσεων, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λιέγης. Το φορτίο θα σταλεί στην Ιταλία, όπως εξήγησαν τα ιδρύματα Alibaba και Τζακ Μα και επιβεβαίωσαν η περιφέρεια της Βαλλωνίας και το αεροδρόμιο της Λιέγης.