Η COSMOTE διασφαλίζει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής σας μέσω του Internet of Things

Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Το COSMOTE Asset Tracker δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να παρακολουθούν απομακρυσμένα τον εξοπλισμό τους οποιαδήποτε στιγμή.

Δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις με εξοπλισμό μεγάλης αξίας, είναι η ασφάλεια και το περιβάλλον. Πάγια περιουσιακά στοιχεία όπως μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers, γερανοί και πολλά ακόμη, παραμένουν για αρκετές ώρες της ημέρα εκτεθειμένα. Παράλληλα, πολλές από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην ύπαιθρο εξαρτώνται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, η παρακολούθηση των οποίων απαιτεί αμεσότητα και ακρίβεια.

Και για τους δύο αυτούς κρίσιμους παράγοντες που αφορούν χιλιάδες επιχειρηματίες, υπάρχει τώρα η νέα υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker. Σε συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών assets, η COSMOTE παρέχει μέσω του Internet of Things τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης του επαγγελματικού εξοπλισμού και την άμεση ενημέρωση των επιχειρηματιών για τις περιβαλλοντικές συνθήκες θερμοκηπίων ή αποθηκευτικών χώρων, μέσω Internet.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες και την πανελλαδική κάλυψη του καινοτόμου δικτύου COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT), η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες:

  • να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων
  • να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως: θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση και έκθεση στο ηλιακό φως
  • να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα assets της επιχείρησής τους από τυχόν φθορές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι, χάρη στο δίκτυο COSMOTE NBIoT, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στους αισθητήρες που τοποθετούνται στα πάγια στοιχεία (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση). Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος.    

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας, απαιτείται η τοποθέτηση συσκευών GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες. Οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση. Η διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων γίνεται απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές (smartphone / tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές.

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με €11,78/μήνα[1] με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, εδώ.

Λύσεις Internet of Things από την COSMOTE

H COSMOTE, μέσω του δικτύου COSMOTE NB-IoT, ανοίγει το δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις ΙοΤ, που καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε κλάδου για απομακρυσμένη διαχείριση, όπως οι υπηρεσίες COSMOTE Asset Tracker και COSMOTE Fleet Tracker. Η COSMOTE διαθέτει επίσης την IoT υπηρεσία Energy Management, που επιτρέπει την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα άμεσης απομακρυσμένης παρέμβασης για διορθώσεις. Στον Δημόσιο τομέα, η COSMOTE αναπτύσσει τεχνολογίες ICT και IoT, που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα του αστικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος (Smart Cities).

Πανελλαδική κάλυψη από το δίκτυο COSMOTE NB-IoT

Η COSMOTE επενδύει εντατικά στην επέκταση του δικτύου της NB-IoT, προσφέροντας σήμερα τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, που φτάνει το 97%.

Η τεχνολογία NB-IoT απαιτεί μικρό όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση συσκευών (π.χ. αισθητήρες, μετρητές, trackers) μέσω του δικτύου κινητής, μειώνοντας έτσι δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και δεδομένων και δίνοντας ώθηση σε ένα ευρύ φάσμα νέων εφαρμογών. Παράλληλα, προσφέρει κάλυψη παντού -ακόμη και σε υπόγεια-, ασφάλεια στην κίνηση δεδομένων και χαμηλό κόστος χρήσης.

Η COSMOTE επενδύει δυναμικά σε δίκτυα νέας γενιάς και συνεχώς εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ΙοΤ υπηρεσιών της, προσφέροντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

[1]Περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%. Δεν επιβαρύνεται με Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας.