Η Costa Navarino υποδέχεται το κορυφαίο τουρνουά γκολφ Legends Tour στις 7-9 Ιουνίου

Η Costa Navarino υποδέχεται το κορυφαίο τουρνουά γκολφ Legends Tour στις 7-9 Ιουνίου
Το γήπεδο γκολφ στην περιοχή Navarino Hills, βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος.

Η Costa Navarino υποδέχεται στην Ελλάδα το Legends Tour, το διεθνές επαγγελματικό τουρνουά γκολφ, το οποίο επιστρέφει στη χώρα μας μετά από 23 χρόνια. Το «Costa Navarino Legends Tour Trophy», θα πραγματοποιηθεί 7-9 Ιουνίου στα γήπεδα The Bay Course και International Olympic Academy Golf Course.

Το «Costa Navarino Legends Tour Trophy» διοργανώνεται από το European Tour Group και η Costa Navarino -που αποτελεί μέλος του δικτύου European Tour Destinations με 4 γήπεδα γκολφ- θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό του Legends Tour για το 2024, στην ηπειρωτική Ευρώπη. To Legends Tour είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό τουρνουά γκολφ ανδρών ηλικίας 50 ετών και άνω, στο οποίο συμμετέχουν νικητές κορυφαίων διοργανώσεων, όπως το Ryder Cup και τα Majors.

Το Legends Tour θα φιλοξενηθεί σε δύο γήπεδα, στο The Bay Course την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στο International Olympic Academy Golf Course το Σάββατο και την Κυριακή 8 & 9 Ιουνίου. Οι παίκτες και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους ανάμεσα στα 4 ξενοδοχεία του προορισμού: The Romanos, a Luxury Collection Resort, W Costa Navarino, Mandarin Oriental, Costa Navarino και The Westin Resort Costa Navarino.

Ο Ben Cowen, European Tour Groups Chief Tournament and Operations Officer, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποστηρίζουμε το νέο αυτό τουρνουά στην Ελλάδα, σε δύο από τα γήπεδα που περιλαμβάνονται στα European Tour Destinations, προσφέροντας καινούργιες εμπειρίες και ευκαιρίες για νίκες στα μέλη του Legends Tour. Το European Tour Group συνεργάζεται με τον Ryan Howsam και την ομάδα του Legends Tour για να μεγάλης αξίας έπαθλα μέσα στο 2024. Μετά την επιτυχημένη έναρξη της σεζόν στα Μπαρμπέιντος την προηγούμενη εβδομάδα, ευχόμαστε στα μέλη μας καλή επιτυχία στο Senior PGA Championship στις ΗΠΑ, το οποίο πραγματοποιείται αυτόν τον μήνα, πριν από το τουρνουά στην Ελλάδα, το οποίο θα αναδείξει παγκοσμίως την μοναδική Costa Navarino».

Ο Phil Harrison, Legends Tour CEO, ανέφερε: «Η Costa Navarino είναι ένας υπέροχος προορισμός και είμαστε περήφανοι που έχει προστεθεί στο πρόγραμμά μας με τη βοήθεια του European Tour Group. Τα γήπεδα γκολφ θα προφέρουν νέες προκλήσεις στους παίκτες σε συνδυασμό με μια μαγευτική θέα. Πολλά μέλη μας γνωρίζουν ήδη την Costa Navarino και τι προσφέρει, ενώ όσοι δεν έχουν επισκεφθεί τον προορισμό στο παρελθόν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν κάτι ξεχωριστό, εντός και εκτός των γηπέδων. Το γεγονός ότι φέρνουμε το Legends Tour στην Ελλάδα, συνεισφέρει στην προώθησή του θεσμού στην Ευρώπη και διεθνώς. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ευχαριστούμε το European Tour Group για την οικονομική και τεχνική τους υποστήριξη ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το τουρνουά».

Ο David Ashington, Γενικός Διευθυντής, Costa Navarino Golf, σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Costa Navarino να αποτελεί τον πρώτο προορισμό στην Ελλάδα που φιλοξενεί ένα τόσο σημαντικό επαγγελματικό τουρνουά γκολφ μετά από 23 χρόνια. Με συνολικά 4 γήπεδα γκολφ, σε συνδυασμό με 4 ξενοδοχεία 5 αστέρων και πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς και αυθεντικών εμπειριών για κάθε εποχή του χρόνου, ανυπομονούμε να δείξουμε όσα έχουμε να προσφέρουμε στους παίκτες, στις οικογένειές τους, στους επισκέπτες του τουρνουά και στο ευρύτερο διεθνές κοινό».

Συμμετοχές στο τουρνουά

Στο τουρνουά έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή τρεις νικητές των Majors καθώς και 8 από τους 10 κορυφαίους παίκτες του περσινού Legends Tour Order of Merit. Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Legends Tour (@euLegendsTour), ενώ περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο legendstour.com.

Το γήπεδο The Bay Course

Το παραθαλάσσιο par 71  γήπεδο 18 οπών είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ, Robert Trent Jones Jr και μετρά απόσταση 5.422 μέτρων από τα πίσω σημεία εκκίνησης (tees). Oι λάτρεις του γκολφ όλων των επιπέδων μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους ακολουθώντας μια διαδρομή ανάμεσα στους λόφους και τους ελαιώνες με θέα στη θάλασσα και στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου.

Το γήπεδο International Olympic Academy Golf Course

Σχεδιασμένο από τον δύο φορές πρωταθλητή Masters και θρύλο του Ryder Cup José María Olazábal, το γήπεδο γκολφ στην περιοχή Navarino Hills, βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος. Το πρώτο παγκοσμίως International Olympic Academy Golf Course, είναι par 72 και μετρά απόσταση 6.366 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: