Η DBRS αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε «BB» – Οι επισημάνσεις του οίκου

Η DBRS αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε «BB» – Οι επισημάνσεις του οίκου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη διαρκή βελτίωση του προφίλ ρίσκου του ομίλου.

Η DBRS Morningstar προχώρησε σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς σε BB από B προηγουμένως.

Παράλληλα, αναβάθμισε και την αξιολόγηση στις καταθέσεις σε BB και ανακοίνωσε ότι η τάση σε όλες τις αξιολογήσεις είναι σταθερή (Stable).

Η αναβάθμιση αντανακλά τη διατηρήσιμη βελτίωση στο προφίλ κινδύνου του ομίλου, ως αποτέλεσμα της περαιτέρω μείωσης του όγκου των μην εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (non-performing exposures – NPEs) από το παρελθόν και τον περιορισμό στη δημιουργία νέων NPE, όπως αναφέρει ο οίκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου παραμένει σχετικά αδύναμη με βάση τα διεθνή πρότυπα, προσθέτει. Η DBRS Morningstar περιμένει οι νέες εισροές NPE να αυξηθούν τα επόμενα τρίμηνα, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, του υψηλότερου κόστους ζωής και της επιβράδυνσης στην οικονομική δραστηριότητα.

Επίσης, το προφίλ κινδύνου της Πειραιώς αναμένεται να παραμείνει πιο ισχυρό απ’ ό,τι στο παρελθόν, δεδομένης της περαιτέρω ελαχιστοποίησης των κινδύνων, της πιο ισχυρής κάλυψης των NPE και της στήριξης της πιστωτικής επέκτασης από έργα που συνδέονται με τα κονδύλια του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναφέρει.

Η αναβάθμιση λαμβάνει επίσης υπόψη τα ενισχυμένα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας του ομίλου ως απόρροια της διατηρήσιμης εσωτερικής παραγωγής κεφαλαίου καθώς και της χαμηλότερης επιβάρυνσης από τα NPEs.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: