Η δικαιοσύνη «σαρώνει» τις εισπρακτικές εταιρείες

Η δικαιοσύνη «σαρώνει» τις εισπρακτικές εταιρείες

Εξήντα εισπρακτικές ελέγχονται για τις πρακτικές τους απέναντι στους οφειλέτες.

Εξήντα συνολικά εισπρακτικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για μια σειρά από κακουργηματικά αδικήματα, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής».

Ήδη στελέχη 30 εισπρακτικών έχουν πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις άλλες 30, καθώς και 10 δικηγορικές εταιρείες.

Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία έχει ήδη λάβει τεράστιες διαστάσεις καθώς η έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρείες αφορά τη δράση που κρατά τουλάχιστον μία δεκαετία και αφορά, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για εκβίαση, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, παράνομη βία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής» ο εισαγγελέας, Γ. Πέτρος, στέλνει τις επόμενες ημέρες κλήσεις για εξηγήσεις σε άλλες 30, ενώ στο στόχαστρό του μπαίνουν και 10 δικηγορικές εταιρείες, οι οποίες μπήκαν στο παιχνίδι των ενοχλήσεων, για λογαριασμό των τραπεζών, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν συνάδουν με το δικηγορικό λειτούργημα.