Η Dimand κατεβαίνει downtown με 300 κατοικίες

Η Dimand κατεβαίνει downtown με 300 κατοικίες
Σε βάθος 3-5 ετών η Dimand σκοπεύει να δημιουργήσει 300 νέα διαμερίσματα σε ακίνητα ιδιοκτησίας της.

Έμφαση στις επενδύσεις σε κατοικίες έχει αποφασίσει να δώσει η Dimand, όπως αποκάλυψε χθες Πέμπτη ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δ. Ανδριόπουλος ο οποίος είπε πως σε βάθος 3-5 ετών η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει 300 νέα διαμερίσματα σε ακίνητα ιδιοκτησίας της.

Ήδη η Dimand έχει 5 ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Μινιόν, Απελλού, Σοφοκλέους, Δικαστήρια Πειραιά και ΦΙΞ), επιφάνειας από 2.000 τ.μ έως 5.000 τ.μ. στα οποία σχεδιάζει την ανέγερση 300 κατοικιών. Ο κ. Ανδριόπουλος, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, ανέφερε πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Dimand βρίσκονται ακίνητα πέριξ των 15 σταθμών της νέας γραμμής 4 του μετρό. Με τον ίδιο να σημειώνει ότι ο οικιστικός τομέας παρουσιάζει ισχυρή ζήτηση μετά και την πανδημία που δημιούργησε μια νέα κατηγορία αγοραστών τους digital nomads.

«Έχουμε αποφασίσει να αναπτύξουμε τον κλάδο των κατοικιών, οι οποίες θα απευθύνονται σε Έλληνες και σε κατοίκους τους εξωτερικού και δεν θα είναι πολυτελείς αλλά “μεσαίες” της τάξεως των 5.000 ευρώ έως 10.000 ανά τ.μ.» είπε.

Εκτός από τα οικιστικά projects, η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε στο project Skyline και στα έργα που εντάχθηκαν το 2023 στο σχεδιασμό της. “Πριν από το IPO είχαμε ένα pipeline έργων αξίας 700 εκατ. ευρώ. Σήμερα ανέρχεται στα 1,163 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια που αντλήσαμε τα επενδύσαμε επίσης σε νέα έργα, συνολικά 23 projects. Αυξήσαμε το portofolio μας κατά 60%, ενώ τα projects αυτά έχουν συνολική διάρκεια ωρίμανσης από σήμερα, μέχρι το 2026», σημείωσε ο ίδιος.

Πρόσφατα, εγκρίθηκε η σύμβαση με το ΤΕΕ για την εκμετάλλευση του ακινήτου στο Δαχτυλίδι, όπου θα αναπτυχθεί πράσινο κτίριο 10.000 τ.μ. σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ και το Ιατρικό Αθηνών, το οποίο είναι ήδη προμισθωμένο. Βάσει της συμβατικής υποχρέωσης, τμήμα του κτιρίου θα δοθεί ως αντιπαροχή στο ΤΕΕ, ενώ το υπόλοιπο είναι ιδιοκτησία της παραπάνω κοινοπραξίας με βασικό μέτοχο την Dimand. Στο Ελεγκτικό συνέδριο βρίσκεται προς κύρωση η σύμβαση της Dimand για την ανάπτυξη του νέου δικαστικού μεγάρου Πειραιά.

Αναφερόμενος στο project Skyline, το πακέτο ακινήτων που θα εκμεταλλευτεί κοινοπραξία των Alpha Bank – Dimand – Premia, ο κ. Ανδριόπουλος είπε πως «το επόμενο δίμηνο ξεκινούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων από την Alpha Bank στη νέα εταιρεία και ολοκληρώνονται τον επόμενο χρόνο”. Στο μετοχικό σχήμα Dimand – Premia, αναμένεται να εισέλθει και η EBRD με ποσοστό 15%.

Σχετικά με το κόστος κατασκευής, αυτό σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 15%-17% ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι από τον Σεπτέμβριο αυτό θα ισορροπήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: