Οι «δύσκολες μέρες» που βλέπουν οι νέοι βουλευτές να έρχονται

Οι «δύσκολες μέρες» που βλέπουν οι νέοι βουλευτές να έρχονται

Δηλώσεις βουλευτών μετά την ορκωμοσία τους για το ερχόμενο εξαιρετικά δύσκολο διάστημα στη χώρα.

Για μια δύσκολη κοινοβουλευτική περίοδο έκαναν λόγο οι περισσότεροι βουλευτές προσερχόμενοι στη Βουλή για την Ορκωμοσία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί υπό τη προεδρία του Νικήτα Κακλαμάνη.

Πιο αισιόδοξος από όλους εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας πως η παρουσία του στη Βουλή σηματοδοτεί μια στοιχειώδη αλλαγή. Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι μέχρι τώρα η Βουλή είχε καταλήξει να είναι θέατρο υποκρισίας και πως πρέπει η εξουσία να κάνει πραγματικά θυσίες και όχι να ζητά από το λαό θυσίες.

Ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος έκανε δυναμική είσοδο προειδοποιώντας ότι και σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία θα κάνει θυσίες και συγκρούσεις. “Το ξέρουν όλοι, εγώ γύψο στη γλώσσα μου δεν βάζω”.

Η βουλευτής Άρτας και Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη προσερχόμενη δήλωσε:”Ξεκινά μια δύσκολη κοινοβουλευτική περίοδος με την έννοια ότι έχουμε μπροστά μας ένα ουσιαστικό έργο σε μια καθοριστική στιγμή για τη χώρα. Όπως θα εργαστεί η Κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί και το Κοινοβούλιο αντιστοίχως σκληρά. Νομίζω ότι έχει τελειώσει η περίοδος των προγραμματισμών, των σκέψεων και του μεγάλου κομματιού της διαπραγμάτευσης, πλέον είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο”. Ερωτηθείσα τι κρατά η Κυβέρνηση από το ταξίδι στις ΗΠΑ η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για εξαιρετικά θετική αποτίμηση με ενίσχυση της θέσης της χώρας μας.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξέφρασε την ελπίδα “αυτή η κοινοβουλευτική περίοδος να είναι καλύτερη από τη προηγούμενη” και ευχήθηκε “να μπορέσουμε να έχουμε σταθερότητα για να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας”.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι θα είναι μια δύσκολη περίοδος. “Η Βουλή ξεκινά έχοντας μπροστά της ένα τιτάνιο έργο, εύχομαι να μπορέσουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του ελληνικού λαού, ο οποίος πλέον γνωρίζει τη πραγματικότητα” είπε. Ερωτηθείσα να στηρίζει την υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη απάντησε ‘Εννοείται!’.

Τέλος, από πλευράς του ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ευχήθηκε καλή αρχή και αρνήθηκε να απαντήσει αν στηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη.