Η Disney βάζει τέλος στα σχέδιά της για το metaverse

Η Disney βάζει τέλος στα σχέδιά της για το metaverse
People visit the concept exhibition of Metaverse science and technology in Shougang Park in Beijing, China, 16 February, 2023. (Photo by Du Jianpo / ImagineChina / Imaginechina via AFP) Photo: AFP
Η Disney δείχνει να μην πιστεύει πλέον στις προοπτικές του metaverse.

Η Disney φέρεται να έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της για το metaverse και την διαδραστική αφήγηση, απολύοντας ολόκληρη την σχετική ομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η μονάδα αφήγησης ιστοριών και εμπειριών καταναλωτών επόμενης γενιάς της εταιρείας έπαψε να υφίσταται, ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης και μείωσης κόστους που εφαρμόστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Bob Iger.

Η ομάδα, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Mike White, περιελάμβανε περίπου 50 άτομα που πλέον έχουν βρεθεί στην ανεργία, στο πλαίσιο συνολικών περικοπών 7.000 θέσεων εργασίας της εταιρείας. Ο White εξακολουθεί να εργάζεται στη Disney, αλλά ο ρόλος του παραμένει ασαφής.

Η ομάδα του White ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη τρόπων διαδραστικής αφήγησης μέσω νέων τεχνολογικών μορφών. Παρότι η Disney δεν είχε προχωρήσει πολύ στα σχέδιά της για το metaverse, η εταιρεία είχε δημιουργήσει κάποιο περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνίστρια την Brie Larson που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η εταιρεία προχώρησε σε προσλήψεις για διάφορους ρόλους ανάπτυξης του metaverse τον Φεβρουάριο του 2022. Μεταξύ των θέσεων που καλύφθηκαν ήταν εκείνη του διευθυντή σχεδιασμού προϊόντων, του επικεφαλής ψηφιακής δημιουργίας και του διευθυντή πωλήσεων και ψηφιακού μάρκετινγκ.

Τώρα, τα στελέχη της Disney προσπαθούν να εντοπίσουν τομείς και υπαλλήλους μέσω των οποίων μπορούν να μειώσουν τον προϋπολογισμό.

Η εταιρεία έχει στόχο να μειώσει το κόστος κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ενημέρωση των επενδυτών από την οικονομική διευθύντρια της Disney, Christine McCarthy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: