Η ΔΩΔΩΝΗ επενδύει 5 εκατ. ευρώ στο κυπριακό χαλούμι

Η ΔΩΔΩΝΗ επενδύει 5 εκατ. ευρώ στο κυπριακό χαλούμι

Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης μιλά για την επένδυση στην Κύπρο και τις προσπάθειες για την αναγνώριση του χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ.

Διαθέσιμο σε 40 χώρες διεθνώς θα είναι πλέον το κυπριακό χαλούμι, έπειτα από την επένδυση ύψους 5 εκ. ευρώ στην οποία προέβη η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, δημιουργώντας μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα Χαλουμιού και Αναρής στην Κύπρο. Η μονάδα για την παραγωγή αγαπημένων παραδοσιακών κυπριακών τυριών βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2016, με τις πρώτες εξαγωγές να έχουν ξεκινήσει από τον Ιούλιο, με προορισμό τις αγορές της Αυστραλίας και της Ολλανδίας. Επόμενους σταθμούς των κυπριακών τυριών, υπό το brand ΔΩΔΩΝΗ, αποτελούν η Ελλάδα και η Αυστρία.

dodoni-cyprous

«Η ΔΩΔΩΝΗ προχώρησε σε μια σπουδαία επένδυση στην Κύπρο που ξεπερνά τα 5 εκατ ευρώ. Δείχνει με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη της στην Κυπριακή οικονομία, ανοίγει νέες θέσεις εργασίας και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, ενώ δεδηλωμένη είναι η υποστήριξη της διοίκησης στις προσπάθειες της πολιτείας για την αναγνώριση του χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ» αναφέρει στο fortunegreece.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, Μιχάλης Παναγιωτάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει πως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να ισχυροποιηθεί το brand, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις αγορές του εξωτερικού, με τη ΔΩΔΩΝΗ να καθίσταται πλέον κυρίαρχη στον τομέα της γαλακτοκομίας. «Είμαστε ηγέτες στη φέτα και συνεχώς αυξάνουμε τα μερίδιά μας στο γιαούρτι, προσφέροντας στο καταναλωτικό μας κοινό προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας με πρώτη ύλη γάλα 100% ελληνικό. Παράλληλα, αναπτύσσουμε μεγαλύτερη δυναμική στις διεθνής αγορές, αυξήσαμε το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών με στόχο να φτάσουμε στο 50% ενώ ανοίγουμε συνεχώς νέες αγορές».

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, Μιχάλης Παναγιωτάκης.
O Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, Μιχάλης Παναγιωτάκης.
O Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, Μιχάλης Παναγιωτάκης.

Ο κ. Παναγιωτάκης, αποκάλυψε δε πως πέρα από την έμφαση που έχει δώσει η εταιρεία στην προώθηση του χαλουμιού, αυτό το διάστημα η ομάδα της ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής νέων προϊόντων αναπτύσσοντας την προϊοντική της γκάμα και διευρύνοντας συνεχώς το δίκτυο διανομής της.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη νέα μονάδα στην Κύπρο θα παράγονται συνολικά 7 ξεχωριστοί κωδικοί προϊόντων, αποκλειστικά από 100% κυπριακό αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα. Βάσει του business plan που έχει καταρτιστεί υπολογίζεται ότι μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο, από το οποίο θα προκύψουν 60 θέσεις εργασίας, αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 10.000 τόνους φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, εξάγοντας τα κυπριακά τυριά ΔΩΔΩΝΗ σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.