Η e-λαχαναγορά λύνει τα χέρια των επιχειρήσεων

Η e-λαχαναγορά λύνει τα χέρια των επιχειρήσεων
Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, οι b2b συναλλαγές και τα σχέδια για επέκταση της υπηρεσίας στον τελικό καταναλωτή.

Έχεις επιχείρηση και προμηθεύεσαι όλες τις πρώτες ύλες για το εστιατόριο, το mini market σου, το μπαρ και το καφέ σου από τη λαχαναγορά; Αν ναι τώρα σου δίνεται ένα ακόμη κίνητρο για να το κάνεις χάρη στη νέα εφαρμογή e-λαχαναγορά που σου επιτρέπει να παραγγείλεις τις ποσότητες που επιθυμείς, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό σου.

Κάνοντας ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την ψηφιακή εποχή, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) παρουσίασε το e-Λαχαναγορά, ένα application που επιτρέπει σε πελάτες της χονδρικής να πραγματοποιούν, μέσα από διαφανείς διαδικασίες, b2b αγορές, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων από το επίσημο λανσάρισμα της πλατφόρμας, έχουν ενταχθεί περί τις 30 επιχειρήσεις διάφορων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου όπως φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, μυρωδικά κ.α.

«Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές, αλλά και να υπάρξει ευελιξία και καλύτερη εξυπηρέτηση στο κοινό. Μια μικρομεσαία επιχείρηση, ένα μικρό σουπερμάρκετ, ένα εστιατόριο μπορούν πλέον να έρχονται απευθείας σε επαφή με το μανάβη, τον κρεοπώλη, τον ψαρά για να προμηθευτούν τις απαραίτητες πρώτες ύλες, βλέποντας online τα διαθέσιμα προϊόντα, αλλά και τις τιμές real time» επισημαίνει στο fortunegreece.com, η Μαρία Πάτση, COO της Warply, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης marketing automation platform στον κόσμο που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου για λογαριασμό του ΟΚΑΑ.

Χάρη στο εύκολο περιβάλλον περιήγησης αλλά και τα απλοποιημένα στάδια που ακολουθούνται και ξεκινούν από τον εντοπισμό του προμηθευτή, τη δημιουργία του καλαθιού προϊόντων μέχρι και την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο χρήστης δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στην “οικογένεια” του e-Λαχαναγορά έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται προνομιούχες αφού διαθέτουν στα χέρια τους ένα ακόμη τεχνολογικό εργαλείο που θα συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεών τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Warply τρέχει ειδικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την εν λόγω πλατφόρμα, λύνοντας τυχόν απορίες.

«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα χρήσης του e-Λαχαναγορά παρακινώντας και άλλες επιχειρήσεις να μπουν στην πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι είναι οι επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την τεχνολογία. Μην ξεχνάτε ότι στη λαχαναγορά δραστηριοποιούνται χονδρέμποροι που κάνουν τζίρους εκατομμυρίων» επισημαίνει η κα Πάτση, αποκαλύπτοντας πως μέχρι το τέλος του χρόνου η πλατφόρμα θα ανοίξει και για b2c παραγγελίες και θα απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή δίνοντάς του τη δυνατότητα να παραγγέλνει ότι πιο φρέσκο υπάρχει, απευθείας από τη λαχαναγορά, και να το έχει σε χρόνο dt στην πόρτα  του.

Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Λαχαναγορά στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη καταλαμβάνει έκταση 260 στρεμμάτων, στα οποία δραστηριοποιούνται περίπου 350 επιχειρήσεις, που προμηθεύουν το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας. Διακινεί το 1/5 της εγχώριας παραγωγής φρούτων και λαχανικών, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο συνολικός τζίρος εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 1,5 δισ. ευρώ.

Μέσω του e-Λαχαναγορά:

  • Μπορείς να πραγματοποιήσεις την παραγγελία βάζοντας στο καλάθι τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την επιχείρησή σου
  • Βλέπεις το ιστορικό των παραγγελιών  και αναλυτικές πληροφορίες
  • Έχεις τη δυνατότητα να αναζητήσεις τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία
  • Πληρώνεις με κάρτα ή μετρητά
  • Επιλέγεις delivery ή παραλαβή από το κατάστημα