Η εφαρμογή που σας επιτρέπει να αγοράσετε Ferrari και Jaguar για 50 δολάρια μόλις συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια

Η εφαρμογή που σας επιτρέπει να αγοράσετε Ferrari και Jaguar για 50 δολάρια μόλις συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια

Δείτε πώς λειτουργεί το φιλόδοξο πλάνο που στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να επενδύσουν στους τέσσερις τροχούς.

της Lucinda Shen

Τα πολυτελή αυτοκίνητα μπορεί να είναι μια επικερδής επένδυση. Νωρίτερα φέτος, μια Ferrari 250 GTO του 1962 δημοπρατήθηκε για 48,4 εκατομμύρια δολάρια στο Sotheby’s. Εξαιρετικά νέα για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, έναν υπάλληλο της Microsoft που αγόρασε το όχημα το 2000, όταν η αξία του ήταν περίπου στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ολοένα και περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι ο μέσος Αμερικανός μπορεί κι αυτός να θελήσει να έχει μερίδιο σε αυτά τα κέρδη. Την περασμένη Πέμπτη, η Rally Rd. με έδρα τη Νέα Υόρκη συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια σε μια χρηματοδότηση Σειράς Α’ με επικεφαλής την Upfront Ventures, τα οποία προστέθηκαν στα 2,9 εκατομμύρια δολάρια που είχε εξασφαλίσει η εταιρεία από χρηματοδότηση seed.

Ιδού πώς λειτουργεί: η Rally Rd. κάνει μια επιλογή οχημάτων με δυνητικά υψηλές αποδόσεις και τα ανεβάζει στην εφαρμογή της (η οποία έχει λάβει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ). Εκεί, οι χρήστες μπορούν να ξοδέψουν ακόμα και μόλις 50 δολάρια για μια Jaguar ή μια Ferrari.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η startup σχεδιάζει να επεκτείνει το μοντέλο σε περιουσιακά στοιχεία όπως αναμνηστικά μεγάλης αξίας – μια αγορά που περιλαμβάνει αντικείμενα όπως μπάλες του baseball με αυτόγραφο του Babe Ruth. Πέρα από αυτό, η Rally Rd. εξετάζει επίσης άλλους τομείς όπως η μουσική, οι τέχνες και τα εκδοτικά δικαιώματα.

«Εξετάζουμε οποιονδήποτε τομέα που έχει υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος, μεγάλες αποδόσεις και μεγάλες βάσεις θαυμαστών, αλλά δεν έχει πρόσβαση στην αγορά με έναν πραγματικό τρόπο», δήλωσε ο Rob Petrozzo, συνιδρυτής και διευθυντής προϊόντος της Rally Rd.

Η ιδέα πίσω από τη Rally Rd. ίσως ακούγεται οικεία σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο του blockchain. Οι υποστηρικτές της τεχνολογίας, η οποία συνίσταται σε ένα αποκεντρωμένο καθολικό των συναλλαγών, έχουν επανειλημμένα επισημάνει τα οφέλη της τοποθέτησης και της αγοραπωλησίας περιουσιακών στοιχείων στο blockchain. Θεωρητικά, αυτό θα επιτάχυνε τις συναλλαγές, ενώ παράλληλα θα εξακρίβωνε την ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων, όπως έργα τέχνης, τα οποία έχουν κλαπεί.

Σε ένα σημείο, όταν έστηναν την επιχείρηση στα τέλη του 2016, οι Petrozzo και Bruno λένε ότι σκέφτηκαν να εφαρμόσουν την τεχνολογία blockchain στη Rally Rd. «Καθώς ξεκινούσαμε την πλατφόρμα, εξετάσαμε την ιδέα να στραφούμε αμέσως στο blockchain», δήλωσε ο Bruno. Όμως, τελικά αποφάσισαν ότι η τεχνολογία ήταν πολύ νέα και η εποπτεία πολύ αραιή, και ότι όλο αυτό θα ήταν «μια λύση που αναζητούσε ένα πρόβλημα», καταλήγει ο Bruno.

Πηγή: fortune.com