Η εφαρμογή που θέλει να σου βρει φίλους

Η εφαρμογή που θέλει να σου βρει φίλους

Το γνωστό παιχνίδι γνώσεων QuizUp αποκτά interface κοινωνικού δικτύου για να κάνετε νέες γνωριμίες με βάση τα ενδιαφέροντά σας.

Το QuizUp κατέλαβε εξ εφόδου τις φορητές συσκευές μας από τα τέλη του 2013 και μέχρι σήμερα έχει πετύχει να κρατήσει τους χρήστες του, και να προσθέτει νέους, σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στο χώρο του gaming industry.

Η εταιρεία που έχει έδρα στην Ισλανδία και γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, διαθέτει σήμερα 33 εκατ. χρήστες και έχει καταφέρει να «σηκώσει» περισσότερα από 27 εκατ. δολάρια σε venture capital.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO Thor Fridriksson, είναι να ενσωματώσει στοιχεία social networking βασισμένα στα ενδιαφέροντα του καθενός.

«Πάντα είχα ένα όραμα που πήγαινε μακρύτερα από το σημείο όπου βρισκόμαστε τώρα» δηλώνει στο CNN Money και παρουσιάζει τη νέα μορφή της εφαρμογής που δανείζεται στοιχεία από δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως τη δυνατότητα να ποστάρεις εικόνες, κείμενο και links, όπως και να πανηγυρίσεις τις νίκες σου και να κάνεις νέους φίλους.

Η εφαρμογή επιτρέπει πια στους χρήστες να «ακολουθούν» ο ένας τον άλλον με βάση τη γεωγραφική τοποθεσία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα.

Οι περισσότερες ερωτήσεις υποβάλλονται από τους χρήστες και μπαίνουν στο παιχνίδια μετά από έλεγχο της ομάδας του QuizUp. Όμως υπάρχουν και ερωτήσεις που έρχονται από πελάτες όπως το κανάλι ΗΒΟ από το οποίο έρχεται περιεχόμενο βασισμένο στις σειρές του. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το QuizUp κερδίζει χρήματα, αν και ακόμα δεν έχει περάσει σε κερδοφορία.

Η ομάδα των εργαζομένων έχει αυξηθεί στα 100 άτομα, από δέκα πέρσι, ενώ η εταιρεία λανσάρισε πρόσφατα μια έκδοση για την κινεζική αγορά με το όνομα WeQuiz.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες περνούν περίπου 30 λεπτά της ώρας κάθε μέρα στο κουίζ, χρόνος που έχει μείνει σταθερός εδώ και περίπου 2 χρόνια. Αλλά, όπως σημειώνει ο Fridricksson, αυτό δεν σημαίνει πως θα κρατήσουν το μοντέλο απαράλλαχτο, για αυτό και εισάγουν το social media στοιχείο.