Η Ελλάδα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά σαμπάνιας!

Η Ελλάδα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά σαμπάνιας!

Περίπου 300.000 λίτρα σαμπάνιας καταναλώθηκαν στην Ελλάδα το 2014.

Η κατανάλωση σαμπάνιας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα πέμπτο εντός του 2014. Ειδικότερα, οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 18%, όταν η αύξηση των πωλήσεων σαμπάνιας σε όλο τον κόσμο για το 2014 διαμορφώθηκε στο 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Euromonitor International.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, στην πατρίδα της σαμπάνια, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,9%, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά σαμπάνιας στον κόσμο, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,4%. Η διαφορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη για το 2013, όταν η κατανάλωση σαμπάνιας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 56% και μειώθηκε κατά 0,8% σε διεθνές επίπεδο, κατά 3,4% στη Γαλλία και κατά 0,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία της Euromonitor International δείχνουν, ωστόσο, πως η κατανάλωση σαμπάνιας στη χώρας μας παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα προ κρίσης μεγέθη. Εντός του 2014 καταναλώθηκαν περίπου 300.000 λίτρα σαμπάνιας και παρά το μικρό της μέγεθος, η χώρας μας θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά σαμπάνιας στον κόσμο.

Οι αναλυτές της Euromonitor International υπογραμμίζουν πως το γεγονός αυτό «οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον τουρισμό δημοφιλών νησιών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, που φαίνονται εντελώς αλώβητες από την κρίση».