Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συνδέει startups με επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συνδέει startups με επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Photo: pixabay.com

Περισσότερα από 50 επενδυτικά κεφάλαια (κυρίως Venture Capital Funds και Corporate VCs) από Ευρωπαϊκές χώρες και Ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους πληροφορικής και επικοινωνιών, αγροδιατροφής, μάρκετινγκ και εκπαίδευσης εγγράφηκαν στο πρώτο «InnoAgora Investing Day» που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ψηφιακής κοινότητας «InnoAgora» powered by HDB, που φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της Γαλλικής Αναπτυξιακής τράπεζας Bpifrance, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, το πρώτο «InnoAgora Investing Day» με παρουσιάσεις Ελληνικών εταιρειών σε επενδυτές.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση:

Όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, με το συνολικό ποσό του κύκλου χρηματοδότησης που αναζητούν να αγγίζει τα 18 εκατ. ευρώ σε κύκλο χρηματοδότησης «Series A» (πρώτος κύκλος χρηματοδότησης από επιχειρηματικά κεφάλαια συμμετοχών).

Για την προετοιμασία των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχε προηγηθεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου online σεμινάριο με θέμα ‘fund raising & pitching tips’ στο οποίο συμμετείχαν 70 και πλέον επιχειρήσεις.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ζητούν χρηματοδότηση, τα «InnoAgora Investing Days» θα επαναληφθούν virtually στις 17 Μαρτίου και δια ζώσης στις 4 Απριλίου 2022.

Η πλατφόρμα InnoAgora HDB συνδέει τις Ελληνικές επιχειρήσεις με τους επενδυτές

Η δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης InnoAgora powered by HDB προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες εξωστρέφειας και δικτύωσης στις ελληνικές επιχειρήσεις και ενισχύει την καινοτομία της χώρας.

Μέσω της πρωτοβουλίας της HDB, δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα να δημιουργήσουν διαδικτυακό προφίλ, ώστε να προβάλλουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά στοιχεία τους και να προσεγγίσουν πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει σχεδιαστεί μια σειρά από αντίστοιχες εκδηλώσεις μέσα σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη τη χρονιά που θα είναι στη διάθεση όλων των μελών της.

Ο αντιπρόεδρος της HDB, Παντελής Τζωρτζάκης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη δυναμική που έχει αποκτήσει από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της η InnoAgora, η οποία αριθμεί περισσότερα από 300 μέλη. To πρώτο «Investing Day» με τη συμμετοχή δεκάδων επενδυτών από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μας επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της HDB μπορεί να ενισχύσει την εξωστρέφεια του Ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και να προσφέρει πραγματική αξία σε δυναμικές επιχειρήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ