Η ελληνική Incrediblue εξαγοράστηκε από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για ναύλωση σκαφών στην Ισπανία

Η ελληνική Incrediblue εξαγοράστηκε από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για ναύλωση σκαφών στην Ισπανία

Η startup ενοικίαση σκαφών που ξεκίνησε από την Ελλάδα αποτελεί πλέον μέρος μιας σημαντικής επιχειρηματικής διεύρυνσης με στόχο να κατακτήσει την Ευρώπη.

 

Στα χέρια της ισπανικής πλατφόρμας ναύλωσης σκαφών, Nautal, πέρασε η Incrediblue. Η ελληνικών συμφερόντων startup με έδρα το Λονδίνο αποτελεί το νέο μέλος της επιχειρηματικής ομπρέλας της Nautal, η οποία στοχεύει στην εξαγορά περισσοτέρων παρόμοιων εταιρειών, προκειμένου να παγιώσει τη θέση της στην αγορά και να δημιουργήσει μια εταιρεία – ηγέτη. Οι δυο εταιρείες μαζί διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή πάνω από το 90% του διαθέσιμου στόλου σκαφών αναψυχής στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Μιλώντας στο FortuneGreece.com για την εξαγορά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Incrediblue Αντώνης Φιοράκης σημείωσε ότι στην εταιρεία θα παραμείνουν τα περισσότερα μέλη της αρχικής ομάδας της incrediblue, και πιο συγκεκριμένα η ομάδα που είχε αναλάβει την εξυπηρέτηση πελατών και την επιχειρηματική ανάπτυξη, ενώ οι υπόλοιπες λειτουργίες θα γίνονται κεντρικά από την Nautal την Βαρκελώνη. Όπως σημειώνει, «η Incrediblue είναι η πρώτη εξαγορά της Nautal και η στρατηγική της είναι να εξαγοράσει και άλλες εταιρείες που είναι ηγέτες σε συγκεκριμένες αγορές, όπως πχ η Γαλλία, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας μεγάλος παίχτης όπως στα ξενοδοχεία».

Μιλώντας για τα επόμενα σχέδιά του, ο Αντώνης Φιοράκης τονίζει ότι «μετά από 5 χρόνια δουλειάς, είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη συμφωνία αυτή. Ήταν μία διαδικασία αρκετών μηνών και μιλήσαμε με διάφορα άλλα μέλη μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο deal». Όπως προσθέτει ο ίδιος, η εταιρεία συνεχίζει να δουλεύει κανονικά και ακόμα πιο δυναμικά καθώς γίνεται μέλος ενός πολύ μεγαλύτερου οργανισμού. «Προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για αυτό που καταφέραμε, καθώς ο στόχος κάθε startup είναι είτε να πουληθεί, είτε να μπει στο χρηματιστήριο. Για εμένα κλείνει ο πρώτος επιχειρηματικός μου κύκλος και πλέον θα έχω το χρόνο να μελετήσω τα επόμενα μου βήματα, και ήδη είμαι σε συζητήσεις για νέα project. Θεωρώ πως η νέα διοίκηση έχει ένα φοβερό όραμα και οι δύο εταιρείες μαζί θα είναι το ηγετικό σχήμα στην Ευρώπη στον χώρο των online ενοικιάσεων σκαφών».

Επιπλέον, ο CEO της incrediblue υπογραμμίζει στο Fortune ότι η αγορά των ενοικιάσεων σκαφών έχει ακόμα πολύ μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. «Περιμένω πως τα επόμενα πέντε χρόνια θα αλλάξει ριζικά με μεγάλη στροφή στις online κρατήσεις. Σήμερα στα ξενοδοχεία και στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, τουλάχιστον ένα 75-80% των παγκοσμίων κρατήσεων γίνονται μέσω διαδικτύου. Στις ενοικιάσεις σκαφών αυτό το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις στο 10-15%. Αυτό δημιουργεί μία τεράστια ευκαιρία και με την εξαγορά αυτή η Nautal είναι τοποθετημένη εξαιρετικά για να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τα επόμενα χρόνια μαζί με την μάρκα της incrediblue».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο CEO της Nautal, Octavi Uyà, σημείωσε τα εξής: «Αυτή η επιχειρηματική κίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ποιοτικό και ποσοτικό άλμα για την πλατφόρμα μας, το οποίο θα μας επιτρέψει να εμπλουτίσουμε τη γκάμα των σκαφών αναψυχής που προσφέρουμε στη Μεσόγειο ( κυρίως στις Βαλεαρίδες, Κορσική, Σαρδηνία, Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία) καθώς και στο Μαϊάμι, τις Μπαχάμες και την Καραϊβική. Η εξαγορά της ηγετικής εταιρείας στην Ελλάδα μας τοποθετεί δυναμικά σε μία από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές αγορές της Ευρώπης».

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Incrediblue θα γίνει το νέο πρόσωπο του τομέα των πολυτελών ναυλώσεων της Nautal, αλλά με τη δική της ταυτότητα. Μετά τον ανασχεδιασμό του λογότυπου και την ενημέρωση της ιστοσελίδας www.incrediblue.com, αυτό το νέο τμήμα θα ενσωματώνει τα πιο αποκλειστικά σκάφη και των δύο εταιρειών. «Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες σκαφών και τα σκάφη που είναι καταχωρημένα στην Incrediblue θα παραμείνουν σε αυτήν την πλατφόρμα, μαζί με τα σκάφη που έχουμε σήμερα στη nautal.com. Εν τω μεταξύ, άλλοι τύποι σκαφών στην Incrediblue θα μεταφερθούν επίσης στη Nautal, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες σκαφών να επιτύχουν μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων χάρη στη μεγαλύτερη διαδικτυακή τους παρουσία”, αναφέρει ο Octavi Uyà».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανανεωμένη ιστοσελίδα της Incrediblue θα δημοσιευθεί σε επτά γλώσσες (ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ολλανδικά και ελληνικά). Επίσης η Nautal θα αναπτύξει την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της www.nautal.gr (επί του παρόντος στα ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ολλανδικά) με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, καθώς έχει τώρα την εξειδικευμένη εμπειρία της ομάδας της Incrediblue.

Μέχρι σήμερα η Incrediblue έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 10.000 ταξιδιώτες ενώ η μέση τιμή κράτησης είναι 3 φορές μεγαλύτερη από τη Nautal.

Σχετικά με τη Nautal

Η Nautal είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για ναύλωση σκαφών στην Ισπανία και μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ενοικίασης σκαφών στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 2013 ως μια online πλατφόρμα για τη σύνδεση εταιρειών ενοικιάσεων και ιδιωτών ιδιοκτητών σκαφών, με χρήστες που επιθυμούν να νοικιάσουν ένα σκάφος για ταξίδι αναψυχής. Διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους διαθέσιμων προς ενοικίαση σκαφών – περισσότερα από 19.000 σκάφη παγκοσμίως – ο οποίος περιλαμβάνει από μηχανοκίνητα και φουσκωτά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, καταμαράν, μέχρι και superyachts. Επί του παρόντος, η Nautal δραστηριοποιείται στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική, παρέχοντας υπηρεσίες ναύλωσης σε περισσότερες από 300 περιοχές σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με την Incrediblue

Η Incrediblue είναι μια εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ξεκίνησε το 2013 από την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες πλατφόρμες online κράτησης για ενοικίαση σκαφών στην Ευρώπη. Η εταιρία είχε συγκεντρώσει συνολικά 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από κορυφαία ευρωπαϊκά ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η εταιρεία διαχειρίζεται ναυλώσεις σκαφών σε πέντε ευρωπαϊκές αγορές, με κύριο στόχο την Ελλάδα και τα νησιά της, όπου σήμερα φιλοξενεί στόλο πάνω από 1.000 σκάφη και καπετάνιους, από ιστιοπλοϊκά και καταμαράν με πλήρωμα μέχρι μεγάλα πολυτελή μηχανοκίνητα σκάφη.