Οι επιχειρηματίες στην Ιαπωνία χοροπηδούν και γίνονται viral

Οι επιχειρηματίες στην Ιαπωνία χοροπηδούν και γίνονται viral

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι φωτογραφίες που γίνονται viral στην Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες ανήκουν σε επιχειρηματίες.

Ο φωτογράφος Yuki Aoyama ζήτησε από διακεκριμένους Ιάπωνες επιχειρηματίες να ποζάρουν στον αέρα και μάλιστα δίπλα στις κόρες τους. Οι φωτογραφίες έκαναν αμέσως το γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας χαμόγελα-ενίοτε και γέλιο-καθώς άνθρωποι οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομα και το προφίλ τους με τη σοβαρότητα πηδούν σαν μαζορέτες ή σαν τον Σούπερμαν στον αέρα.

Στην Ιαπωνία, οι εργασιακές συνήθειες των επιχειρηματιών είναι θρυλικές- φανταστείτε τες σαν μία ασιατική εκδοχή της πουριτανικής ηθικής εργασίας. Οι Ιάπωνες επιχειρηματίες εργάζονται κατά μέσο όρο 80 ώρες την εβδομάδα. «Ήθελα να δώσω μία ανάλαφρη εικόνα των επιχειρηματιών», εξηγεί ο Aoyama. «Πρόκειται για μοναδικούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρκετά καταπιεσμένοι στο εργασιακό τους περιβάλλον και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα τους όταν κάνουν ένα άλμα στον αέρα».

Πώς κατάφερε, όμως, να πείσει τους Ιάπωνες επιχειρηματίες να τολμήσουν κάτι τέτοιο; Όπως εξηγεί, έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι πόζαραν με τις κόρες τους. «Οι μπαμπάδες έβαλαν τα δυνατά τους στα άλματα. Νομίζω πως ήθελαν να κάνουν επίδειξη μπροστά στις κόρες τους, όμως δεν ήταν συνηθισμένοι ούτε στις φωτογραφήσεις, ούτε στα άλματα λόγω ηλικίας κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα τείνει να είναι ελαφρώς κωμικό. Ένας πατέρας προσπάθησε, μάλιστα, τόσο σκληρά που του σκίστηκε το παντελόνι».

Όμως, για τον Aoyama το καλύτερο κομμάτι ήταν το τέλος της φωτογράφισης. Συχνά υπήρχε αμηχανία μεταξύ πατέρα και κόρης, όμως στη συνέχεια γελούσαν και αγκαλιάζονταν. Στη συνέχεια, μάλιστα, τραβούσε και μερικά … σοβαρά πορτρέτα πατέρα και κόρης για να τα έχουν.