Οι επιχειρήσεις σε «κατάσταση ψηφιακής πολιορκίας»

Οι επιχειρήσεις σε «κατάσταση ψηφιακής πολιορκίας»

Πόσο ασφαλείς είναι οι ψηφιακές εταιρικές δομές; Kaspersky Lab και Interpol δίνουν τις απαντήσεις στο CyberSecurity Summit 2015.

Οι ψηφιακές επιθέσεις με στόχο τις επιχειρήσεις είναι κάτι που αναμένεται να απασχολήσει ακόμη κι εκείνους που θεωρούν ότι σήμερα βρίσκονται στο απυρόβλητο. Ο digital κόσμος των εταιρειών επεκτείνεται, και μαζί με αυτόν αλλάζουν και τα δεδομένα της online ασφάλειας και της διασφάλισης προσωπικών κι εταιρικών δεδομένων.

Στα προβλήματα αυτά επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις η Kaspersky Lab αλλά και η Interpol στα πλαίσια του CyberSecurity Summit 2015 που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη από τις 13 έως τις 16 Απριλίου.

Με βασικό θέμα “Business under Attack: Adapting to the Inevitable”, η εκδήλωση της Kaspersky Lab θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις και οι διωκτικές αρχές μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους, ακόμη και σε περιόδους «σύγκρουσης» στον κυβερνοχώρο.

Το Kaspersky CyberSecurity Summit* δρα συμπληρωματικά προς το συνέδριο INTERPOL World 2015, προσφέροντας τη «ματιά» του ιδιωτικού τομέα ως προς τα θέματα ψηφιακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της άποψης των ειδικών σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις στον κυβερνοχώρο, την εξέλιξη των απειλών τύπου APT (Advanced Persistent Threat) και τις επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις, τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον.

Επιπλέον, θα συζητηθεί και ο τρόπος που οι οργανισμοί μπορούν να αντιμετωπίσουν την ψηφιακή εγκληματικότητα μέσω των διωκτικών αρχών και της διεθνούς συνεργασίας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ανοιχτές συζητήσεις, υπό τη μορφή πάνελ, σχετικά με τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθούν οι οργανισμοί πριν και μετά από περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας τους. Η Kaspersky Lab θα παρουσιάσει επίσης το όραμά της για την «Ασφάλεια των Επιχειρήσεων».

Στη φετινή διοργάνωση, παρόντες αναμένεται να είναι ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, ο Troels Oerting, πρώην Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ψηφιακού Εγκλήματος της Europol, ο Noboru Nakatani, Εκτελεστικός Διευθυντής του INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI), καθώς κι εξειδικευμένοι αναλυτές για θέματα ψηφιακής ασφάλειας.

* Το Kaspersky CyberSecurity Summit είναι ένα ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από επιχειρήσεις, κυβερνητικούς οργανισμούς, διωκτικές αρχές, επιχειρήσεις ανάλυσης δεδομένων και κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και το FortuneGreece.com.