Η επιστροφή της Kuwait Airways και τα Χριστούγεννα των Αράβων στην Ελλάδα

Η επιστροφή της Kuwait Airways και τα Χριστούγεννα των Αράβων στην Ελλάδα
A Kuwait Airways Airbus A320-251N is conducting its second test flight at Toulouse Blagnac Airport in Toulouse, France, on December 7, 2023. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Kuwait Airways ξεκίνησε πέρυσι να πετάει, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, μόνο στη Μύκονο. Είχε να ταξιδέψει πάνω από 20 χρόνια στην Ελλάδα και φέτος τον Ιούνιο έκανε ντεμπούτο στην Αθήνα.

Δυναμικό comeback κάνει έπειτα από 25 χρόνια στην Ελλάδα η Kuwait Airways, όπου χάρη στην απευθείας πτήση ΚουβέιτΕλλάδα, δημιουργείται μια νέα ευκαιρία για τις δύο χώρες, που θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις τους και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου.

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Κουβέιτ ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις του στην Ελλάδα πέρυσι, με το εποχικό δρομολόγιο Κουβέιτ – Μύκονος. Τώρα όμως, επανεκκίνησε το δρομολόγιο Αθήνα – Κουβέιτ, το οποίο θα εκτελείται σε 12μηνη βάση και μάλιστα διατηρώντας τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων.

«Η συγκεκριμένη συνέργεια έρχεται να σφραγίσει μια μακροχρόνια συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες του Κουβέιτ. Εδώ και 35 χρόνια η Mideast Travel δουλεύει ασταμάτητα μαζί τους και αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για την Ελλάδα. Πρόκειται για τουρίστες που λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στις οποίες ζουν, αλλά και της υψηλής αγοραστικής τους δύναμης, ταξιδεύουν πολύ συχνά. Μόλις βρουν λίγες ημέρες άδειας, αποφασίζουν, διατάζουν και πετάνε σε οποιονδήποτε προορισμό» αναφέρει στο Fortune η Κατερίνα Μούσμπε, Iδρύτρια και Iδιοκτήτρια του Ομίλου Mideast Travel Worldwide.

Τονίζει πως η χώρα μας έγινε πολύ δημοφιλής εξαιτίας της κοσμοπολίτικης ζωής που προσφέρουν η Μύκονος και η Σαντορίνη και πλέον στο ραντάρ τους μπαίνει και η Αθήνα.

«Τους τραβάει η καλή ζωή, το καλό φαγητό, τα πολυτελή ξενοδοχεία και η Ελλάδα πληροί πια και τα τρία κριτήρια. Δεν θα λέγαμε ότι είναι οι τουρίστες που θα επέλεγαν να επισκεφτούν τοπία και να κάνουν δραστηριότητες στη φύση» λέει χαρακτηριστικά. Προσθέτει πως ένας μεγάλος αριθμός Λιβανέζων, Ιορδανών, Αιγύπτιων και ανθρώπων που κατοικούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη χώρα μας.

«Οι τουρίστες από τις αραβικές χώρες που έρχονται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα θέλουν να δουν χιόνι και επιλέγουν μέρη όπως η Αράχωβα, το Καρπενήσι και η Β. Ελλάδα ώστε να έχουν πρόσβαση σε χιονοδρομικά κέντρα. Έρχονται ολόκληρες πολυμελείς οικογένειες. Σε ότι αφορά τους Έλληνες που προτιμούν το εξωτερικό για τις γιορτές, οι περισσότεροι έχουν κλείσει πακέτα για Ισπανία, Ιταλία και Β. Ευρώπη, ενώ all time classic προορισμοί παραμένουν το Παρίσι και το Λονδίνο».

Να σημειωθεί ότι η Mideast Travel εξειδικεύεται σε leisure και business travel, εστιάζοντας σε εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει δική της πλατφόρμα κλεισίματος για b2b & b2c το οποίο είναι υπηρεσία κλειδί στην ανάπτυξή της και συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

«Έχουμε πάθος για τις προκλήσεις. Η Kuwait Airways ξεκίνησε πέρυσι να πετάει, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, μόνο στη Μύκονο. Είχε να ταξιδέψει πάνω από 20 χρόνια στην Ελλάδα και φέτος τον Ιούνιο έκανε ντεμπούτο στην Αθήνα. Ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα καθώς η διοίκηση αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ευκαιρίες και πλέον θα εκτελούν 2 πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο. Το κόστος ξεκινάει από 320 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων».

Παράλληλα, η κα Μούσμπε διευκρίνισε πως είναι μια από τις ελάχιστες αεροπορικές που επιτρέπουν και στην business και στην economy θέση δυο βαλίτσες 32 και 23 κιλά έκαστη.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Kuwait Airways στην Ελλάδα και θέλουμε να αυξήσουμε τη συχνότητα και να υπάρξει συνεργασία με την Aegean και άλλες αεροπορικές. Γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να γεφυρώσουμε την Ελλάδα με την Άπω Ανατολή, συμβάλλοντας σε ethnic traffic και στη δημιουργία ευκαιριών στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά. Όσον αφορά τη βίζα, εκδίδεται και χορηγείται στο αεροδρόμιο πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο της τάξης των 120 ευρώ» κατέληξε η κα Μούσμπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: