Μετά τη δικαστική «νίκη», η ευρωπαϊκή Super League ετοιμάζει 3 κατηγορίες και πλατφόρμα streaming

Μετά τη δικαστική «νίκη», η ευρωπαϊκή Super League ετοιμάζει 3 κατηγορίες και πλατφόρμα streaming
firo: 08.10.2022, football, soccer, 1st league, 1st federal league, season 2022/2023, BVB Borussia Dortmund - FC Bayern Munich Muenchen 2:2 depositors, feature, general, background, Signal Iduna Park, mood lighting, sunset (Photo by Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η Star League και η Gold League με 16 συλλόγους η καθεμία, ενώ η τρίτη βαθμίδα, η Blue League, αποτελείται από 32 συλλόγους

Την παρουσίαση του νέου πλάνου της για πως θα ήθελε να «τρέχει» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έκανε η ευρωπαϊκή Super League την Πέμπτη, μετά από την απόφαση του ανώτατου δικαστήριου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκρινε πως η FIFA και η UEFA ενήργησαν παράνομα εμποδίζοντας τη δημιουργία της λίγκας των πλουσιότερων ποδοσφαιρικών συλλόγων της ηπείρου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 3 κατηγορίες

Η A22 Sports Management, η εταιρεία εμπορικής αθλητικής ανάπτυξης που βρίσκεται πίσω από τη λίγκα, παρουσίασε το πλάνο της το οποίο περιλαμβάνει 64 ομάδες, χωρισμένες σε 3 κατηγορίες.

Το σχέδιο λειτουργίας τους είναι το εξής:

  • Οι δύο πρώτες βαθμίδες, η Star League και η Gold League, αποτελούνται από 16 συλλόγους η καθεμία, ενώ η τρίτη βαθμίδα, η Blue League, αποτελείται από 32 συλλόγους.
  • Ετήσια άνοδος και υποβιβασμός μεταξύ των πρωταθλημάτων: Η άνοδος στην τρίτη βαθμίδα Blue League θα βασίζεται στις επιδόσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα.
  • Οι σύλλογοι θα παίζουν εντός και εκτός έδρας αγώνες σε ομίλους των 8, με αποτέλεσμα να διεξάγονται τουλάχιστον 14 αγώνες ετησίως.
  • Στο τέλος της σεζόν, μια φάση νοκ-άουτ θα καθορίσει τόσο τους πρωταθλητές κάθε κατηγορίας όσο και τους συλλόγους που θα προβιβαστούν.
  • Καμία αύξηση των ημερολογιακών ημερών διεξαγωγής αγώνων πέραν αυτών που προβλέπονται από τις υπάρχουσες διοργανώσεις και οι μεσοβδόμαδες αγώνες δεν θα επηρεάζουν τα ημερολόγια των εγχώριων πρωταθλημάτων.
  • Κατά το πρώτο έτος της διοργάνωσης, οι σύλλογοι θα επιλέγονται βάσει ενός δείκτη διαφανών κριτηρίων που θα βασίζονται στις επιδόσεις.

Δωρεάν πλατφόρμα streaming

Παράλληλα, η λίγκα σχεδιάζει τη δημιουργία διοργάνωσης για τις γυναίκες, με παρόμοια κριτήρια.

Ακόμα, η A22 παρουσίασε και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας streaming με την ονομασία Unify, για την «απευθείας μετάδοσης αθλητικών μεταδόσεων στον κόσμο, όπου δισεκατομμύρια φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν δωρεάν τους αγώνες της Super League».

Στην παρουσίαση για το Unify αναφέρονται τα εξής:

  • Εκτός από τους ζωντανούς αγώνες, η πλατφόρμα θα προσφέρει στιγμιότυπα, πληροφορίες και αναλύσεις αγώνων, περιεχόμενο ειδικά για τους συλλόγους και πολλές άλλες διαδραστικές επιλογές.
  • Όλοι οι αγώνες του γυναικείου πρωταθλήματος θα διανέμονται επίσης στην πλατφόρμα.
  • Η πλατφόρμα streaming θα παράγει έσοδα από διαφημίσεις, premium συνδρομές, συνεργασίες διανομής, διαδραστικές υπηρεσίες και χορηγούς. Οι συνεργασίες διανομής θα αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο της εμπειρίας Unify για να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση των φιλάθλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: