Η επόμενη μέρα της συνεργασίας Opel και PSA σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η επόμενη μέρα της συνεργασίας Opel και PSA σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μία νέα σελίδα ανοίγει η Opel μετά τη συνεργασία της με τον όμιλο PSA.

Μία νέα σελίδα ανοίγει η Opel μετά τη συνεργασία της με τον όμιλο PSA. Με το μνημόνιο που υπογράφηκε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών ουσιαστικά μεταβιβάζονται όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Opel στο νέο σχήμα, με την οριστική αποχώρηση της General Motors.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Opel πρόκειται να διατηρήσει την αυτονομία της και τα δικά της χαρακτηριστικά.

Οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν, ενώ θα τηρηθούν όσες συμβάσεις έχουν υπογραφεί. Η γερμανική εταιρεία θα διατηρήσει τα δικά της στοιχεία στα μοντέλα που θα παράγονται, διατηρώντας την αυτονομία της. Το Κέντρο Εξέλιξης Μηχανολογίας ITDC (International Technical Development Center) διατηρείται με πάνω από 3.000 υπαλλήλους.

Ταυτόχρονα με την αλλαγή αυτή, το σήμα της Opel, απλοποιείται, ο κύκλος παραμένει και συμβολίζει τον τροχό, δηλαδή την μετακίνηση, ενώ ο κεραυνός στο κέντρο θα γίνει πιο καθαρός και συμβολίζει την ενέργεια.

Η συνεργασία με την PSA ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια περίπου και συμπεριελάμβανε τη διανομή των οχημάτων. Για παράδειγμα μια εταιρία που διακινεί περίπου 3,5 εκατ. αυτοκίνητα το χρόνο, τις αγορές, κυρίως τον ανεφοδιασμό των εργοστασίων και τα δύο crossovers, Crossland X και Grandland X. Το Crossland X χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Citroen C3 Aircross, ενώ η σχεδίαση τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά έχει πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από την Opel.

Οι συνέργειες αυτές βοήθησαν και τις δύο εταιρίες και το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο μέλλον με τα υπόλοιπα μοντέλα, προφανώς για μείωση του κόστους παραγωγής.

Όσον αφορά το δίκτυο της Opel τίποτα δεν θα αλλάξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, η Opel θα επιστρέψει στο προηγούμενο όνομά της που είναι το Opel Hellas. Κύριο μέλημα είναι η διατήρηση του δικτύου που περιλαμβάνει σήμερα 16 εμπόρους με συνολικά 42 σημεία πώλησης, ενώ θα γίνουν προωθητικές κινήσεις για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, ώστε να αποκομισθεί μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Αν και σήμερα το σύνολο των εταιρικών πωλήσεων αγγίζει το 60%, εντούτοις η Opel θέλει τις λιανικές πωλήσεις που σήμερα αντιπροσωπεύουν περίπου το 40%. Και αυτό γιατί η κερδοφορία για το δίκτυο είναι καλύτερη και θα βοηθήσει στη διάσωση των επιχειρήσεων. Οι διανομείς έχουν καλύτερο περιθώριο κέρδους στη λιανική, ενώ παράλληλα ωφελούνται από το σέρβις, τα ανταλλακτικά και οι πελάτες απολαμβάνουν σταθερό, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υψηλή μεταπωλητική αξία για τα οχημάτά τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλη η σειρά “Χ” θα βρεθεί στοχευμένα απέναντι στους ανταγωνιστές της. Δηλαδή το Opel Mokka X θα κοντράρει το Suzuki Vitara, το Crossland X θα δώσει τη μάχη κόντρα στο Renault Kaptur, το Nissan Juke, το Fiat 500X, το Ford Ecosport, Honda HR-V, Toyota C-HR, ενώ το Grandland X θα βρεθεί αντιμέτωπο με το Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Peugeot 3008 και το Honda CR-V. Όλα αυτά όταν η αγορά συνεχίζει να επιλέγει οχήματα ελεύθερου χρόνου που σήμερα καλύπτει το 23% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την μοναδική υπηρεσία της Opel, το “On Star” που προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα. Εκτός του να εντοπίζει κλεμμένα αυτοκίνητα, καλεί σε άμεση βοήθεια όταν αυτό είναι αναγκαίο, μπορεί επίσης να ξεκλειδώνει αυτοκίνητα από απόσταση, να “κατεβάζει” προορισμούς απευθείας στο σύστημα του αυτοκινήτου, να πραγματοποιεί, ζωντανά, ελέγχους οχημάτων, να αποστέλλει και emails για την κατάσταση του οχήματος.

Τελευταία στις προαναφερόμενες υπηρεσίες, προστέθηκαν νέες υπηρεσίες όπως η κράτηση ξενοδοχείου και η εύρεση πάρκινγκ, μαζί με εισαγωγή στο νέο κόσμο της 4G ταχύτητας και της μετατροπής πλέον ενός Opel, σε Wi-Fi hotspot για 7 άτομα, ενώ από 1ης Ιουλίου, παρέχεται δωρεάν συνδρομή ενός έτους στην υπηρεσία OnStar και δωρεάν το ισόποσο της συνδρομής Wi-Fi για ένα χρόνο με μέγιστο όγκο δεδομένων 100GB.