Η εταιρεία που δίνει «δώρο» μαριχουάνα στους πελάτες της

Η εταιρεία που δίνει «δώρο» μαριχουάνα στους πελάτες της
People look at jars of marijuana at the medical marijuana farmers market at the California Heritage Market in Los Angeles, California July 11, 2014. The first-ever cannabis farmer's market in Los Angeles began on July 4 and opens weekly from Friday to Sunday. REUTERS/David McNew (UNITED STATES - Tags: DRUGS SOCIETY BUSINESS) - RTR3Y8GL

Μαζί με έναν χυμό η High Speed Delivery αποστέλλει και μια ποσότητα κάνναβης. 

Ένα «πρωτότυπο δώρο» κάνει η εταιρεία High Speed Delivery σε όσους παραγγείλουν χυμό, αφού τους προσφέρει δωρεάν… μαριχουάνα. Όπως είπε ο ιδρυτής εταιρείας δήλωσε στο Tech Insider πως η πράξη του είναι καθόλα νόμιμη σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Φεβρουάριο του 2015.

Ο νόμος αυτός, γνωστός και ως Initiative 71, αποποινικοποιεί τη κατοχή μαριχουάνας και επιτρέπει την καλλιέργεια μικρής ποσότητας. Καθιστά επίσης νόμιμο για έναν ενήλικα να «μεταφέρει χωρίς πληρωμή (αλλά όχι να πουλάει) έως και 30 γραμμάρια μαριχουάνας και να τη δίνει σε άτομα άνω των 21 ετών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν τον χυμό τους για 11 δολάρια, ενώ αν θέλουν το «δώρο» θα πρέπει να πληρώσουν 55 ή 105 δολάρια. Κάτι που σημαίνει πως ο CEO της εταιρείας David Umeh δεν ακολουθεί πιστά το γράμμα το νόμου.

Ο Umeh δήλωσε πως συμβουλεύτηκε δικηγόρους πριν ξεκινήσει την εταιρεία δικηγόρων, δικηγόροι που ή είναι πολύ κακοί στη δουλειά τους ή φαντάζονται πράγματα. Επειδή στην πράξη η εταιρεία αυτή πουλάει μαριχουάνα.

Η εταιρεία έχει δηλώσει πως δραστηριοποιείται και στο Όκλαντ, όπου ή κατοχή ή πώληση ακόμα και μικρής ποσότητας μαριχουάνας είναι ακόμα πλημμέλημα, και η διανομή μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα και με φυλάκιση.