Η εταιρεία που παρέχει ψεύτικα πιστοποιητικά για να βρείτε δουλειά

Η εταιρεία που παρέχει ψεύτικα πιστοποιητικά για να βρείτε δουλειά

H Career Excuse διαθέτει 200 διαφορετικές εταιρείες με ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι όλες ψεύτικες.

Δεν έχουν εργαζομένους, δεν βγάζουν χρήματα. Βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας. Πληρώνοντας, όμως, το απαιτούμενο αντίτιμο μπορεί κανείς να δηλώσει πως έχει εργαστεί σε κάποια από αυτές. Οι άνθρωποι της Career Excuse, μάλιστα, θα διαβεβαιώσουν τους μελλοντικούς σας εργοδότες πως υπήρξατε υπόδειγμα εργαζομένου όσο δουλέψατε κοντά τους.

Οι πελάτες που απευθύνονται στην Career Excuse χρειάζονται ένα πιστοποιητικό ή μία συστατική επιστολή για να συμπληρώσουν το βιογραφικό τους πριν το υποβάλουν για να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας. Πληρώνοντας ένα ποσό μεταξύ 100 και 200 δολαρίων η Career Excuse σας παρέχει μία έως τρεις συστατικές επιστολές από μία ή περισσότερες θέσεις εργασίας, τις οποίες φυσικά δεν είχατε ποτέ. Υπάρχει, επίσης, και μία «premium» υπηρεσία για ψεύτικες θέσεις εργασίας σε πιο γνωστές εταιρείες, η οποία όμως έχει ένα έξτρα κόστος.

Στις στάνταρ παροχές της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται η ψεύτικη διεύθυνση εργασίας, ο ψεύτικος εταιρικός αριθμός τηλεφώνου, καθώς και η δέσμευση πως όταν οι μελλοντικοί σας εργοδότες καλέσουν για επιβεβαίωση ή περαιτέρω πληροφορίες θα ακούσουν για εσάς τα καλύτερα λόγια και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια!

Ο William Schmidt ίδρυσε την στην Career Excuse το 2009. Ο ίδιος έχασε την δουλειά του στο πλαίσιο μαζικών απολύσεων και στη συνέχεια λειτούργησε ως ο άνθρωπος τον οποίο καλούσαν οι μελλοντικοί εργοδότες πρώην συναδέλφων του για συστάσεις. Έτσι, διέκρινε μία επιχειρηματική ευκαιρία. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας του απευθύνεται στην Career Excuse είτε γιατί έχει μεγάλα κενά εργασιακής εμπειρίας και προσπαθεί να τα καλύψει, είτε έχει περάσει για πολύ μικρό διάστημα από πολλές διαφορετικές δουλειές και θέλει να επιδείξει σταθερότητα και συνέπεια.

Οι πελάτες της Career Excuse ξεπερνούν τους δύο χιλιάδες και ο William Schmidt σημειώνει: «Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στη ζωή μας. Κάποια άνθρωποι βρίσκουν αυτό που κάνουμε ανήθικο και κάποιοι άλλοι το χαρακτηρίζουν απάτη. Αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Ίσως γιατί γνωρίζουμε τους πελάτες μας».