Η εταιρεία που βγάζει χρήματα διοργανώνοντας ψεύτικους γάμους!

Η εταιρεία που βγάζει χρήματα διοργανώνοντας ψεύτικους γάμους!

Η Falsa Boda έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές στην Αργεντινή που πληρώνουν για να βιώσουν αυτή την πρωτοφανή εμπειρία.

 

Τι θα απαντούσατε εάν σας ζητούσαν να φορέσετε τα καλά σας, να οπλιστείτε με τέλεια διάθεση για να ξεφαντώσετε ως καλεσμένοι σε έναν … ψεύτικο γάμο χωρίς να γνωρίζετε το νιόπαντρο ζευγάρι, μόνο και μόνο για να βελτιώσετε τις κοινωνικές σας συναναστροφές; Όσο και αν ακούγεται τρελό, αυτή είναι η νέα τάση που κάνει θραύση στην Αργεντινή και έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς της γενιάς των millenials. Η λατινική χώρα που είναι γνωστή για τις ποδοσφαιρικές της επιδόσεις βάζει τώρα τα γυαλιά και στο επιχειρείν!

Από το 2013 δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην Αργεντινή μια εταιρεία, ονόματι Falsa Boda, – που στα ισπανικά σημαίνει “ψεύτικος γάμος”-, η οποία έχει δημιουργήσει μια νέα, πολλά υποσχόμενη, αγορά. Ούτε το Las Vegas με τους εικονικούς γάμους δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα όσα διαδραματίζονται εκεί.

Η πρωτότυπη, αλλά και επικερδής ιδέα ανήκει στον Martin Acerbi, ο οποίος από κοινού με τέσσερις φίλους του αποφάσισε να στήσει μια επιχείρηση βγάζοντας χρήματα από πελάτες που ήθελαν να παραστούν ως καλεσμένοι σε ψεύτικους γάμους! Βλέποντας ότι στην πλειονότητά τους νέοι ηλικίας 20 έως 30 ετών διακατέχονται από μια αποστροφή προς τους γάμους, ο Μάρτιν αποφάσισε να ιδρύσει μια εταιρεία που θα τους εξοικειώνει με το κοινωνικό γεγονός, ενώ παράλληλα θα τους δίνει τη δυνατότητα να γνωριστούν  με άλλους άνδρες ή γυναίκες.

Το concept έχει ως εξής: Δυο επαγγελματίες ηθοποιοί υποδύονται ένα νιόπαντρο ζευγάρι, προσποιούμενοι ότι ζουν το πάρτι των ονείρων τους με άγνωστους καλεσμένους που είναι επιφορτισμένοι με το ρόλο του συγγενή ή του φίλου. Οι χώροι τέλεσης των πάρτι είναι οι ίδιοι με αυτούς που προορίζονται για πραγματικούς γάμους, υπάρχει άφθονο φαγητό και DJ, ενώ δεν λείπουν και τα απρόοπτα αφού πέρα από τη νύφη και το γαμπρό υπάρχει και ένας τρίτος ρόλος-έκπληξη, που είναι είτε ένας σύντροφος που απορρίφθηκε, είτε ο μυστικός εραστής που εμφανίζεται… ξαφνικά και ανατρέπει το σκηνικό.

Και όλα αυτά μπορεί κανείς να τα ζήσει πληρώνοντας μόλις 40 δολάρια, τρώγοντας και πίνοντας πιει μέχρι να … σκάσει. Με 600-700 καλεσμένους σε κάθε γάμο , με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κέρδος για τους ιδρυτές της Falsa Boda κυμαίνεται μεταξύ 24.000 έως και 28.000 δολάρια. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο!

Η πλειονότητα των ανθρώπων που παίρνουν μέρος σε ψεύτικους γάμους είτε είναι ανύπαντροι είτε άνθρωποι που έχουν πάρει διαζύγιο και  φοβούνται ότι ίσως δεν θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στο έπακρο μια αντίστοιχη εμπειρία. Οι ψυχαναλυτές πάντως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς κάνουν λόγο για μια γενιά που έχει χάσει τα ιδεώδη της και δεν πιστεύει πια στην αιώνια αγάπη και στα ζευγάρια που μένουν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής τους.