Η εταιρεία στην οποία «ποντάρει» τα λεφτά της η Alibaba

Η εταιρεία στην οποία «ποντάρει» τα λεφτά της η Alibaba

Η ινδική startup Paytm «σήκωσε» 60 εκατ. δολάρια (και άλλα 240 εκατ. την περιμένουν).

Ένας ακόμα τεχνολογικός κολοσσός με έδρα την Ινδία, αυτή τη φορά στο κομμάτι του e-commerce, κατάφερε να σηκώσει ένα «αστρονομικό» ποσό, εκμεταλλευόμενος την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία των smartphone.

Το Paytm είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα εμπορίου που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ψηφιακά πορτοφόλια και τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώσουν μέσα απ’ τη πλατφόρμα για αγαθά, υπηρεσίες και λογαριασμούς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε 60 εκατ. δολάρια, με την Mountain Capital να ηγείται τον γύρο χρηματοδότησης, ανεβάζοντας το ποσό της συνολικής χρηματοδότησης που έχουν λάβει μέχρι στιγμής στα 760 εκατ. δολάρια.

Η αξία της Paytm εκτιμήθηκε στα 4,83 δισ. δολάρια και σύμφωνα με ανακοίνωση της άμεσος στόχος είναι η αξιοποίηση των χρημάτων αυτών για να ξεκινήσει μια ακόμα οικονομική υπηρεσία – μια ψηφιακή τράπεζα για καταναλωτές όπου θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα αλλά και να δανειστούν.

Σύμφωνα με πηγές, η χρηματοδότηση των 60 εκατ. δολαρίων είναι μέρος ενός μεγαλύτερου γύρου χρηματοδότησης ύψους 300 εκατ. δολαρίων, ο οποίος θα κλείσει τους προσεχείς μήνες, με τη συμμετοχή επενδυτών της Alibaba και της Ant Financial, καθώς και γνωστών εταιρειών στην Κίνα συμπεριλαμβανομένων των VC – SAIF Partners, Foxconn και Fosun.

Όσον αφορά την εκτίμηση της εταιρείας, να σημειωθεί πως η αξία της πέρυσι εκτιμήθηκε στα 2,8 δισ. δολάρια.