Η Eurobank ολοκλήρωσε πρόσθετη έκδοση ομολόγων 100 εκατ. ευρώ με private placement

Η Eurobank ολοκλήρωσε πρόσθετη έκδοση ομολόγων 100 εκατ. ευρώ με private placement
View of a Eurobank branch in central Athens March 11, 2015. Greece's Eurobank reported a jump in fourth-quarter losses on Wednesday as provisions for impaired credit weighed on its bottom line, while the pace of new bad debt formation was steady around third-quarter levels. REUTERS/Yannis Behrakis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS) Photo: AFP
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του Ομίλου όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank.

Η Eurobank A.E ολοκλήρωσε την επιπρόσθετη έκδοση 100 εκατ. ευρώ του ομολόγου σταθερού τοκομεριδίου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 650 εκατ. ευρώ αποπληρωμής το 2031.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings) ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (η «Τράπεζα» ή «Eurobank»), ως αποτέλεσμα του σταθερού ενδιαφέροντος θεσμικών επενδυτών για το ομόλογο σταθερού τοκομεριδίου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 650 εκατ. ευρώ αποπληρωμής το 2031 που εξέδωσε η Eurobank στις 30 Απριλίου 2024 (ISIN: XS2806452145) (τα “Αρχικά Ομόλογα”), ολοκλήρωσε επιτυχώς, με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω της Banco Santander, μια επιπρόσθετη έκδοση στα Αρχικά Ομόλογα συνολικού ονομαστικού ποσού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ (τα «Νέα Ομόλογα» και, μαζί με τα Αρχικά Ομόλογα, τα «Ομόλογα»). Η τιμή έκδοσης των Νέων Ομολόγων είναι 100,324%, που συνεπάγεται απόδοση 4,806%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Νέα Ομόλογα θα συγχωνευθούν και θα αποτελούν μία σειρά έκδοσης με τα Αρχικά Ομόλογα. Ο διακανονισμός των Νέων Ομολόγων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2024. Τα ομόλογα θα εισαχθούν στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τα Ομόλογα θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του Ομίλου της Eurobank όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: