Η φανέλα του Μέσι από τον τελικό του Μουντιάλ μπορεί να σπάσει ρεκόρ στα αθλητικά memorabilia

Η φανέλα του Μέσι από τον τελικό του Μουντιάλ μπορεί να σπάσει ρεκόρ στα αθλητικά memorabilia
Photo: AFP
Το σημερινό ρεκόρ κατέχει η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν για τους τελικούς του ΝΒΑ το 1998.

Η φανέλα που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι σε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής καριέρας του μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ για πώληση αθλητικών memorabilia στην ιστορία, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οίκος δημοπρασιών Sotheby’s βγάζει σε δημοπρασία ένα σετ από έξι φανέλες που φορούσε ο Αργεντινός σούπερ σταρ στο Μουντιάλ της FIFA στο Κατάρ το 2022, όταν η χώρα του στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια νικώντας στα πέναλτι τη Γαλλία.

Η φανέλα που φόρεσε ο Μέσι στις 18 Δεκεμβρίου του 2022 μαζί με τις άλλες 5 φανέλες του στο Μουντιάλ μπορεί να γίνει η πιο πολύτιμη συλλογή αθλητικών αναμνηστικών που έχει βγει σε δημοπρασία, ξεπερνώντας σε αξία τα 10 εκατ. δολάρια.

Το σημερινό ρεκόρ κατέχει η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν για τους τελικούς του ΝΒΑ το 1998, η οποία πωλήθηκε για 10,1 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη το 2022.

Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή για προσφορές από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Το σημερινό ρεκόρ για τα ποδοσφαιρικά αναμνηστικά με τις περισσότερες πωλήσεις κατέχει η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στον ημιτελικό του Μουντιάλ εναντίον της Αγγλίας το 1986, που έμεινε στην ιστορία για το «Χέρι του Θεού». Πουλήθηκε έναντι 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Λονδίνο τον Μάιο του 2022.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι δημοπρασίες αθλητικών αναμνηστικών προσελκύουν μια νέα γενιά αγοραστών, με τους μισούς πλειοδότες να είναι κάτω των 40 ετών. Περισσότερο από το 50 τοις εκατό είναι επίσης νέοι πλειοδότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com