“Η Fed πρέπει να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων”, δηλώνει ο Πολ Κρούγκμαν

“Η Fed πρέπει να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων”, δηλώνει ο Πολ Κρούγκμαν
epa05540743 Nobel Prize-winning economist Paul Krugman participating in a forum during the 4th annual 'Αthens Democracy Forum', Athens, Greece, 15 September 2016. The forum is organised to bring together politicians, policy makers, journalists, scholars and experts from the fields of business, finance and technology to explore the challenges to liberal democracy and find ways to face them. EPA/PANTELIS SAITAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο νομπελίστας οικονομολόγος "ξεσπάθωσε" κατά της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο Πολ Κρούγκμαν θεωρεί ότι η Fed πρέπει να σταματήσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο που είχαν στην οικονομία οι αυξήσεις επιτοκίων που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα.

«Η θέση μου είναι ότι η Fed πιθανότατα έχει κάνει ήδη αρκετά, και ότι πραγματικά θα έπρεπε να σταματήσουν και να περιμένουν να δουν ποια είναι η κατάσταση» υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Αν δούμε άλλη μια καλή έκθεση για τον πληθωρισμό, τότε θα πρέπει να υπάρξει πολλή ενδοσκόπηση στη Fed και να αναρωτηθούν “μήπως είμαστε υπερβολικά γεράκια”» υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O ίδιος εξέφρασε ωστόσο την αμφιβολία του για το κατά πόσον η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αλλάξει στάση, καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της.

«Νιώθουν ότι πρέπει να αποκαταστήσουν τη φήμη τους, διότι υποτίμησαν τον πληθωρισμό. Αυτό πιθανότατα θα τους αναγκάσει να πάνε πολύ μακριά» προέβλεψε ο Κρούγκμαν.