Η Φωτίου, το εφάπαξ και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Φωτίου, το εφάπαξ και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" με αφορμή νέο δημοσίευμα.

Εφάπαξ ποσό ύψους 70.000 ευρώ φέρεται να εισέπραξε η Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ενόσω ήταν αναπληρώτρια υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων.  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή εφάπαξ έχει ανασταλεί από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000. Παράλληλα, ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν καταβληθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις μπορούν να φτάσουν και τα τέσσερα χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του καταγγέλει ψευδή, κίτρινα δημοσιεύματα σχετικά με την Θεανώ Φωτίου. Όπως εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχεδόν τρία χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή.

«Πληροφορούμε, συνεχίζει, τον συντάκτη του «αποκαλυπτικού άρθρου» ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους. Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου – των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης – που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο. Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου – δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων – αυτός είναι ο στόχος», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.