Οι Γάλλοι εγκαταλείπουν τον Φιγιόν

Οι Γάλλοι εγκαταλείπουν τον Φιγιόν

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 61% των Γάλλων ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο συντηρητικός Φιγιόν θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Μια μεγάλη πλειοψηφία Γάλλων θεωρεί ότι ο Φρανσουά Φιγιόν κακώς εμμένει στην υποψηφιότητά του για την γαλλική προεδρία έπειτα από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τη σύζυγό του, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία διενεργήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη και την Πέμπτη σε δείγμα 997 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού France Info, το 61% των γάλλων ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο συντηρητικός Φιγιόν θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο 62χρονος πρώην πρωθυπουργός διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Canard Enchaine που κατηγορεί τη σύζυγό του για αργομισθία.

Την Πέμπτη, ο Φιγιόν επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση καθώς αυξάνονται οι πιέσεις προς το πρόσωπό του για να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας. Μάλιστα κάποιοι βουλευτές του κόμματός του τον κάλεσαν να παραιτηθεί από υποψήφιος για να σωθούν οι συντηρητικοί.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της δεξιάς για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές ζήτησε στη Βουλή από τους συναδέλφους του στο κόμμα να περιμένουν για 15 ακόμα ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες σχετικά με την αργομισθία της συζύγου του.

Να σημειωθεί ότι εκρεμμεί η ολοκλήρωση της έρευνας με επίκεντρο τις κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του Φιγιόν, που φέρονται να έχουν πληρωθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη θέσεων απασχόλησης όπου δεν εργάστηκαν ποτέ. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής πραγματοποιήθηκε έφοδος αστυνομικών στο γραφείο του στην Εθνοσυνέλευση, με σκοπό την εύρεση στοιχείων.