Η Γερμανία «μπαίνει» στην αποστολή της ΕΕ για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Γερμανία «μπαίνει» στην αποστολή της ΕΕ για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα
ODESA REGION, UKRAINE - NOVEMBER 9, 2023 - Shipping to and from Ukrainian Black Sea ports along the temporary corridor continues despite the attacks of Russian troops on port infrastructure, Odesa Region, southern Ukraine. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Yulii Zozulia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Μετά από τις επιθέσεις που δέχονται τα διερχόμενα πλοία από τις υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις των Χούθι.

Η Γερμανία αναμένεται να συμμετάσχει σε ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα την οποία θα εγκρίνουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αυτόν τον μήνα, δήλωσε η επικεφαλής της επιτροπής άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου.

Μιλώντας στη δεξίωση του κόμματός της για το νέο έτος την Κυριακή, η Μαρία Στρακ Ζίμερμαν δήλωσε ότι στόχος της αποστολής θα είναι οι φρεγάτες της ΕΕ να προστατεύουν τα εμπορικά πλοία που διέρχονται από το στενό.

Οι προσβάσεις στη διώρυγα του Σουέζ, μια από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές οδούς στον κόσμο, έχουν σχεδόν παραλύσει από τις επιθέσεις που δέχονται τα διερχόμενα πλοία από τις υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις των Χούθι στις ακτές της Υεμένης.

“Πρόκειται για επίθεση στο ελεύθερο εμπόριο και πρέπει να αντιμετωπιστεί”, δήλωσε η Στρακ-Ζίμερμαν. Η εφημερίδα Welt ανέφερε νωρίτερα ότι η γερμανική φρεγάτα Hessen θα απέπλεε για την Ερυθρά Θάλασσα την 1η Φεβρουαρίου.

Το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει κάθε εξωτερική αποστολή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com