Η Google «ρίχνει λεφτά» στη Βρετανία και ο Σούνακ… πανηγυρίζει – Επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων σε data center

Η Google «ρίχνει λεφτά» στη Βρετανία και ο Σούνακ… πανηγυρίζει – Επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων σε data center
epa08979756 (FILE) - A Chinese woman walks past a 'Google' brand name and logo, near the Google office in Beijing, China, 03 August 2018 (reissued 01 January 2021). Alphabet, the parent company of internet giant Google, is due to publish their 4th quarter 2020 results on 02 January 2021. EPA/ROMAN PILIPEY *** Local Caption *** 54599547 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για «τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης» στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνει λόγο η βρετανική κυβέρνηση.

Η Google θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων λίγο έξω από το Λονδίνο, δήλωσε την Πέμπτη ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, στην τελευταία της επένδυση στη Βρετανία, καθώς ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες διαδικτύου στην περιοχή.

Το κέντρο δεδομένων, το οποίο θα βρίσκεται σε μια έκταση 33 στρεμμάτων, που αγόρασε η Google το 2020, θα βρίσκεται στην πόλη Waltham Cross, περίπου 15 μίλια βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Alphabet.

Η βρετανική κυβέρνηση, η οποία πιέζει για επενδύσεις από τις επιχειρήσεις ώστε να συμβάλει στη χρηματοδότηση νέων υποδομών, ιδίως σε αναπτυσσόμενους κλάδους όπως η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη, χαρακτήρισε την επένδυση της Google ως «τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η επένδυση της Google ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων αποδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα κέντρο αριστείας στην τεχνολογία και έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ στην ανακοίνωση της Google.

Η επένδυση ακολουθεί την αγορά από την Google ενός κτιρίου γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2022, κοντά στο Κόβεντ Γκάρντεν, και ενός άλλου χώρου στο κοντινό Κινγκς Κρος, όπου κατασκευάζει ένα νέο γραφείο και όπου εδρεύει επίσης η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης DeepMind.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: