Η Google θέλει να αλλάξει όλα όσα ξέραμε στο Gmail

Η Google θέλει να αλλάξει όλα όσα ξέραμε στο Gmail
Photo:

Η επερχόμενη καλοκαιρινή αναβάθμιση υπόσχεται να φέρει μια σειρά από νέες λειτουργίες σε υπολογιστές και smartphones.

Σε μια μεγάλη αναβάθμιση η οποία αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση και τις λειτουργίες του Gmail αναμένεται να προχωρήσει η Google.

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα The Verge, οι επερχόμενες αλλαγές έγιναν πρώτα γνωστές στους διαχειριστές των λογαριασμών G Suite, οι οποίοι ενσωματώνουν τις υπηρεσίες της Google σε εταιρικές σελίδες. Σύμφωνα με το μήνυμα που έλαβαν από την Google, η ανανέωση του Gmail θα αφορά και τους απλούς χρήστες.

Σύμφωνα με την Google, η νέα «φρέσκια» εμφάνιση του Gmail θα παρέχει τη δυνατότητα χρήσης άλλων υπηρεσιών της εταιρείας, όπως το Google Calendar, παραμένοντας στο περιβάλλον του Gmail.

Πρόσφατα η Google ξεκίνησε μια διαδικασία “εκκαθάρισης” των εφαρμογών που αφορούν το Chrome σε κάθε λογισμικό, εκτός από αυτό του Chrome OS. Πλέον, οι χρήστες των Windows, Mac OS και Linux ενθαρρύνονται\ να χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές εφαρμογές της Google.

Τι νέο υπάρχει

Μια από τις σηματιντικότερες αλλαγές του ανανεωμένου Gmail είναι ότι θα περιλαμβάνει offline υποστήριξη, η οποία θα αποτελεί μέρος της πλατφόρμας μέχρι τον Ιούνιο.

Ακόμα θα εφαρμοστεί η λειτουργία της «έξυπνης απάντησης» για τα κινητά τηλέφωνα. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα σκανάρει το εισερχόμενο μήνυμα για λέξεις ή φράσεις που ζητούν μια απάντηση, και στη συνέχεια θα προτείνει τις βέλτιστες απαντήσεις. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα περιλαμβάνεται και στην διαδικτυακή υπηρεσία του Gmail.

Επιπλέον, οι χρήστες του ανανεωμένου Gmail θα μπορούν να μπλοκάρουν προσωρινά κάθε εισερχόμενο μήνυμα για όση ώρα το επιθυμούν.

Με το νέο Gmail, η Google υπόσχεται μια «καθαρή» εμφάνιση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου με ευκολότερη πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες της. Μια πρώτη γεύση για την επερχόμενη αναβάθμιση έχουμε ήδη πάρει από τη νέα εμφάνιση του Ημερολογίου της Google, όπου τα εικονίδια και τα χρώματα παρουσιάζονται πιο έντονα και μοντέρνα.

Η τελευταία ανανέωση του Gmail πραγματοποιήθηκε το 2014, χωρίς, όμως, να αλλάξει ουσιαστικά η εμφάνισή του σε υπολογιστές και έξυπνες φορητές συσκευές. Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge ότι η αναβάθμιση θα είναι σημαντική, αλλά δεν μπορούν να δημοσιοποιήσουν τίποτε ακόμα, καθώς η ολοκλήρωση της διαδικασίας χρειάζεται περισσότερο χρόνο.