Η Grant Thornton ανέδειξε τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής μέσα από την εκδήλωση “Navigating Business in the Digital Era”

Η Grant Thornton ανέδειξε τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής μέσα από την εκδήλωση “Navigating Business in the Digital Era”
Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν οι προκλήσεις, αλλά και οι νέες δυνατότητες που προκύπτουν στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης.

Ο καθοριστικός ρόλος της τεχνολογίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις, τόσο στη στρατηγική τους όσο και στη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά τους, βρέθηκε στο επίκεντρο της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Grant Thornton με τίτλο “Navigating Business in the Digital Era”, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Makedonia Palace Hotel της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και σημαντικών στελεχών της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής της Βορείου Ελλάδος. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, Μαρία Σαράφογλου.

Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης
Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Στο σημερινό επιχειρηματικό τοπίο, η τεχνολογία αποτελεί την κινητήρια δύναμη που αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις λειτουργούν και ευημερούν. Την ίδια στιγμή, η ψηφιακή εποχή έχει δημιουργήσει πρωτοφανείς ευκαιρίες και προκλήσεις, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της επιχειρηματικής στρατηγικής, της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας. Συνεπώς, η βαθύτερη κατανόηση του αντίκτυπου της τεχνολογίας σήμερα είναι καθοριστική προκειμένου να μπορεί κάθε στέλεχος να οδηγήσει την επιχείρησή του με επιτυχία στην επόμενη ημέρα».

Η Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και Πρόεδρος της Βιομηχανίας Ξύλου AKRITAS, καλωσορίζοντας με τη σειρά της τους παρευρισκόμενους, δήλωσε: «Πάγια θέση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος είναι ότι η ψηφιακή προσέγγιση της παγκοσμιοποιημένης αγοράς αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιλογή για όλες τις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε το διάλογο γύρω από το θέμα, αφού πλέον η τεχνολογία βρίσκεται σε κάθε πτυχή του σχεδιασμού και της λειτουργίας όλων των οργανισμών, πόσο μάλλον της βιομηχανίας. Επενδύοντας στη ψηφιακή τεχνολογία, ανοίγονται νέοι δρόμοι που μπορούν να συντελέσουν στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και να βοηθήσουν μια επιχείρηση να επιτύχει τελικά καλύτερη απόδοση, με μικρότερο κόστος».

Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και Πρόεδρος της Βιομηχανίας Ξύλου AKRITAS
Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και Πρόεδρος της Βιομηχανίας Ξύλου
AKRITAS

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Βαργιεμέζης, Assurance Partner, Grant Thornton, παρουσίασε την επιχειρηματική έρευνα της Grant Thornton αναφορικά με τη Βόρεια Ελλάδα, για το 2024.

Στο πρώτο πάνελ συζήτησης, με θέμα: «Ψηφιοποίηση, Τεχνολογικές Καινοτομίες και Ανάπτυξη», συμμετείχαν ο Βασίλης Καζάς, ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος, Διευθύνων Σύμβουλος, Kleemann Group, ο Ιωάννης Μίχος, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, EPSILON NET, ο Γιώργος Τσινάβος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕΒΕ και η Στέλλα Αγγελοπούλου, Partner, Head of Technology, Grant Thornton. Στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές εστίασαν στις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργεί η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και ο συνακόλουθος ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων. Παράλληλα στάθηκαν στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης, καθώς και σε αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης και υπέρβασής τους.

1o πάνελ - Ψηφιοποίηση, Τεχνολογικές Καινοτομίες και Ανάπτυξη
1o πάνελ – Ψηφιοποίηση, Τεχνολογικές Καινοτομίες και Ανάπτυξη

Tο δεύτερο πάνελ είχε ως βασικό του άξονα την ομιλία του κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα «Επιχειρήσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης στην εποχή της ψηφιοποίησης». Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν, επίσης, ο Δρ. Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος Grant Thornton Consulting, ο Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΛΟΥΜΥΛ, η Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και Πρόεδρος Βιομηχανίας Ξύλου AKRITAS και η Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ. Οι συμμετέχοντες έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων στη χώρα, αλλά και μιας συνεκτικής πολιτικής με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων από μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς.

2o πάνελ - Επιχειρήσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης στην εποχή της ψηφιοποίησης
2o πάνελ – Επιχειρήσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης στην εποχή της ψηφιοποίησης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Σωτήρης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Grant Thornton και Επικεφαλής του γραφείου της Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Στην Grant Thornton, πιστεύουμε στη δύναμη της καινοτομίας και της τεχνολογίας ως καταλύτες για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η εκδήλωση αυτή μάς έδωσε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις προκλήσεις, αλλά και τις νέες δυνατότητες που προκύπτουν στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης, ενώ παράλληλα η μεγάλη της ανταπόκριση αποτελεί απτή απόδειξη της δυναμικής παρουσίας της Grant Thornton στη Βόρεια Ελλάδα, με το γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη να ηγείται αυτής της προσπάθειας. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μια γέφυρα συνεργασίας και ανάπτυξης, η οποία ενισχύει την τοπική οικονομία και συμβάλλει στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας, στη νέα, ακόμα πιο ανταγωνιστική εποχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: