Η Huawei ετοιμάζεται να χτίσει το 5G δίκτυο της Ρωσίας

pixabay.com

Η κινεζική εταιρεία βρήκε στο πρόσωπο των ρωσικών επιχειρήσεων πολύ καλύτερη αντιμετώπιση από αυτή της Δύσης.

Η ρωσική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTS και η κινεζική Huawei υπέγραψαν συνεργασία για την ανάπτυξη πιλοτικών δικτύων 5G στη Ρωσία την περίοδο 2019-2020 και την ανάπτυξη των εν λόγω τεχνολογιών, αναφέρουν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωση τους την οποία εξέδωσαν μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας στο Κρεμλίνο παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τεχνολογίες και λύσεις 5G και διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) στις υποδομές της MTS, να δημιουργήσουν δοκιμαστικές ζώνες και πιλοτικά δίκτυα 5G, συμπεριλαμβανομένων και τον μονάδων υποδομής. «Η Huawei διαθέτει τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη δικτύων πέμπτης γενιάς, καθώς ηγείται στον αγώνα δρόμου προς αυτές τις τεχνολογίες», επισήμανε ο αντιπρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Huawei Γκο Πιν, προσθέτοντας ότι η Huawei διαθέτει περισσότερες από 16.000 πατέντες σε τεχνολογίες 5G και εκτιμά ότι η συνεργασία με την MTS θα φέρει την εποχή της 5G στην Ρωσία.

Όλες οι ρωσικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να υιοθετήσουν τις τεχνολογίες 5G. Η Vimpelcom υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει μερικές πιλοτικές ζώνες για να δοκιμάσει τις τεχνολογίες αυτές έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Η ίδια εταιρεία- δήλωσε ο εκπρόσωπος της Vimpelcom, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στις ζώνες αυτές δοκιμές, οι οποίες θα επιτρέψουν μελλοντικά την ταχεία ανάπτυξη δικτύων 5G όπως και να παρουσιάσει εφαρμογές στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, της ιατρικής και του διαδικτύου των πραγμάτων. Η εταιρεία Megafon, η οποία έχει δοκιμάσει νωρίτερα δίκτυα 5G, παρουσίασε τις δυνατότητες που έχει η εξ αποστάσεως διάγνωση με υπέρηχους στον τομέα της τηλεϊατρικής, ένα κέντρο κλήσεων για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της πόλης και μια ενιαία πλατφόρμα παρακολούθησης του περιβάλλοντος.