Η υποψηφιότητα της Μέρκελ έφερε άνοδο στους Χριστιανοδημοκράτες

Η υποψηφιότητα της Μέρκελ έφερε άνοδο στους Χριστιανοδημοκράτες
epa05508769 German Chancellor Angela Merkel during her meeting with Estonian Prime Minister Taavi Roivas (not pictured) in Tallinn, Estonia, 24 August 2016. EPA/VALDA KALNINA

Το 31,5% των Γερμανών θα ψήφιζε το Χριστανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ιnsa για τη Bild.

Το 31,5% των Γερμανών θα ψήφιζε το Χριστανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ιnsa για τη Bild, δηλαδη 1,5% περισσότερο από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μέρκελ για την καγκελαρία

Κινητικότητα υπάρχει όμως και στους ψηφοφόρους των άλλων γερμανικών κομμάτων με εξαίρεση του Πράσινους (Die Gruenen) οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στο 10,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD υποχωρούν κατά 0,5% στο 22%, όπως και η Αριστερά (Die Linke) στο 10,5%.

Κατά 1% μειώνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Bild το ποσοστό των Φιλελευθέρων (5,5%), ενώ αυξάνεται κατά 0,5% εκείνο του λαϊκιστικού -ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο λαμβάνει το 15% των ψήφων και παραμένει επομένως τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων πολιτών.