Η ισχυρότερη γυναίκα του Facebook στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον

Η ισχυρότερη γυναίκα του Facebook στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον

H γενική διευθύντρια του Facebook και μια από τις ισχυρότερες επιχειρηματίες του πλανήτη, Σέρυλ Σάντμπεργκ, στηρίζει ανοιχτά τη Χίλαρι. 

Τη δημόσια στήριξη της γενικής διευθύντριας του Facebook και μιας από τις ισχυρότερες επιχειρηματίες του πλανήτη, Σέρυλ Σάντμπεργκ, έλαβε η Χίλαρι Κλίντον στον αγώνα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των επερχόμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η Σάντμπεργκ δεν έκρυψε την στήριξή της στην Κλίντον. «Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στην Χίλαρι Κλίντον. Το έχω ξαναπεί, θα ήθελα να τη δω στη θέση της Προέδρου, όπως θα ήθελα να δω περισσότερες γυναίκες προέδρους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε.

Ένα χρόνο πριν, η Σάντμπεργκ είχε δηλώσει ξανά, αυτή τη φορά στην Huffington Post, ότι θα στηρίξει μια πιθανή υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον το 2016. «Θα μου άρεσε πάρα πολύ να δω την Χίλαρι Κλίντον να εκλέγεται Πρόεδρος. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική γυναίκα και ένας ισχυρός ηγέτης», είχε πει.

Η Σάντμπεργκ έχει προβάλλει πολλές φορές στο παρελθόν θέματα που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις και την ισότητα των φύλων στους χώρους εργασίας, καθώς και τη σημασία της τοποθέτησης γυναικών σε ηγετικές θέσεις. Παρομοίως, τα ίδια πιστεύω έχει να επιδείξει και η Χίλαρι Κλίντον όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το 2008 η Χίλαρι Κλίντον είχε θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, η Σάντμπεργκ είχε προσφέρει το ανώτερο ποσό που μπορεί να δώσει κάποιος ιδιώτης ως δωρεά, ήτοι 4.600 δολάρια.

Σέρυλ Σάντμπεργκ: To alter ego του Μαρκ Ζούκερμπεργκ