Η JetBlue είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ που απαιτεί οι επιβάτες να φορούν μάσκες προσώπου

Η JetBlue είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ που απαιτεί οι επιβάτες να φορούν μάσκες προσώπου
epa06621752 Passengers arrive to jetBlue Airways' self-service lobby in Terminal C at Logan Airport in Boston, Massachusetts, USA, 22 March 2018. The US-based airline has modified their departure areas at fifteen US airports to allow passengers to not only check in and print boarding passes but to print and affix bag tags for checked luggage before handing the luggage to gate agents (in front of blue wall near top) before proceeding to the Transportation Safety Administration checkpoint (above blue wall at top) with the goal of reducing time waiting in lines. EPA/MATT CAMPBELL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τη νέα πολιτική που ξεκινά στις 4 Μαΐου, οι επιβάτες θα πρέπει να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ανέφερε η JetBlue σε ανακοίνωσή. Τα μικρά παιδιά εξαιρούνται από τον κανόνα αυτόν στις πτήσεις της JetBlue.

του Brendan Case

Η JetBlue Airways Corp. θα απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν μάσκες προσώπου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική που ξεκινά στις 4 Μαΐου, οι επιβάτες θα πρέπει να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ανέφερε η JetBlue σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα στάδια κατά το check in, την επιβίβαση στο αεροπλάνο, την πτήση και την έξοδο από το αεροσκάφος. Ο αερομεταφορέας με έδρα τη Νέα Υόρκη ζητά επίσης από τους πελάτες να ακολουθούν τον ίδιο κανόνα στα τερματικά των αεροδρομίων.

«Αυτή είναι η νέα εθιμοτυπία», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της JetBlue Joanna Geraghty. «Κατά την πτήση, ο αέρας της καμπίνας κυκλοφορεί και καθαρίζεται καλά μέσω φίλτρων κάθε λίγα λεπτά, αλλά αυτός είναι ένας κοινόχρηστος χώρος όπου πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους άλλους».

Οι νέες απαιτήσεις σηματοδοτούν μια σημαντική δυνητική αλλαγή στις επιβατικές πτήσεις, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα αεροπλάνα και να διαλύσουν τις ανησυχίες τους ότι οι καμπίνες των αεροσκαφών θα ενισχύσουν τη διάδοση του Covid-19. Η JetBlue είπε ότι η πολιτική βασίζεται σε οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ «που υποδεικνύουν ότι όλα τα άτομα πρέπει να φορούν ένα κάλυμμα προσώπου σε κοινόχρηστούς χώρους για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Η United Airlines Holdings Inc., η Delta Air Lines Inc. και η American Airlines Group Inc. ήδη απαιτούν από ορισμένους υπαλλήλους να φορούν μάσκες προσώπου ή θα το κάνουν σύντομα. Η American θα αρχίσει να παρέχει μάσκες προσώπου και μαντηλάκια τον επόμενο μήνα σε πελάτες που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Τα μικρά παιδιά εξαιρούνται από τον κανόνα αυτόν στις πτήσεις της JetBlue.