Η Jungheinrich αποκτά μειοψηφικό πακέτο, στη νεοφυή επιχείρηση ρομποτικής Magazino

Η Jungheinrich αποκτά μειοψηφικό πακέτο, στη νεοφυή επιχείρηση ρομποτικής Magazino
Η αυτοματοποίηση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης του κλάδου των intralogistics. Η Jungheinrich αναμένει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια.

Ο γερμανικός πολυεθνικός όμιλος Jungheinrich AG, απέκτησε μειοψηφικό πακέτο στη νεοφυή επιχείρηση ρομποτικής Magazino, η οποία εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας. Εκπρόσωποι από τις δύο εταιρείες υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα τις αντίστοιχες συμβάσεις στο Dingolfing, ενώ ταυτόχρονα συμφώνησαν σε μια ευρεία στρατηγική συνεργασία, με στόχο την εξέλιξη της τεχνογνωσίας τους, στους τομείς της ρομποτικής και του αυτοματισμού (mobile automation).

«Η Magazino είναι μια καινοτόμα νέα εταιρεία, που διαθέτει εξαιρετική εξειδίκευση στον τομέα του λογισμικού πλοήγησης και ελέγχου αυτοματισμών αποθήκης (mobile automations). Αυτή η επένδυση ακολουθεί τη στρατηγική ανάπτυξής μας, και θα συμβάλει σημαντικά στην επιταχυνόμενη επέκταση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων, αναφορικά με τα αυτόματα μηχανήματα», δηλώνει ο Δρ Lars Brzoska, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG.

Η αυτοματοποίηση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης του κλάδου των intralogistics. Η Jungheinrich αναμένει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια. Αυτή η τάση καθοδηγείται κυρίως από τη ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Magazino έχει παρουσία στην αγορά από το 2014, με ένα αυτόματο ρομπότ συλλογής παραγγελιών το οποίο μπορεί να περιηγείται έξυπνα στο περιβάλλον της αποθήκης και να συλλέγει με ακρίβεια τα σωστά κιβώτια. Το σύστημα χρησιμοποιείται κατά κόρον σε αποθήκες ηλεκτρονικών καταστημάτων και παρόχων υπηρεσιών logistics. «Ελέγχοντας τα ρομπότ σε ένα τόσο πολύπλοκο περιβάλλον, η Magazino έχει αποκτήσει μοναδική εξειδίκευση σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία θέλουμε να αναπτύξουμε και να ενσωματώσουμε στον κόσμο των προϊόντων της Jungheinrich», δηλώνει ο Δρ Lars Brzoska.

«Η επένδυση της Jungheinrich στη Magazino, καταδεικνύει την υψηλή ζήτηση της αγοράς για το λογισμικό μας ACROS.AI, καθώς και για τα ρομπότ μας. Με αυτή την επένδυση, η Magazino θα ισχυροποιήσει τη θέση της αναφορικά με το λογισμικό, στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των αυτοκινούμενων ρομπότ», δηλώνει ο Frederik Brantner, CEO και συνιδρυτής της Magazino.

Η Jungheinrich κυκλοφόρησε το πρώτο της αυτόματο μηχάνημα το 1962. Από τότε, ο Όμιλος έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων αυτόματου εξοπλισμού material handling. Με τη βοήθεια έξυπνου λογισμικού και πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, η Jungheinrich επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των αυτόματων προϊόντων που προσφέρει.