Οι καλύτερες στιγμές του CES 2020 – Οι απόψεις των ιστοσελίδων τεχνολογίας διαφέρουν

Οι καλύτερες στιγμές του CES 2020 – Οι απόψεις των ιστοσελίδων τεχνολογίας διαφέρουν
epaselect epa08113493 Visitors walk through a tunnel made of LG's OLED flexible screens next to the South Korean booth during the 2020 International Consumer Electronics Show (CES) at the Las Vegas Convention Center in Las Vegas, Nevada, USA, 08 January 2020. The annual CES, which takes place from 07 to 10 January, is a place where industry manufacturers, advertisers and tech-minded consumers converge to get a taste of new innovations coming to the market each year. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελικά δεν υπήρχε κάποιος ξεκάθαρος νικητής στη φετινή τεχνολογική γιορτή.

του Chris Morris

Ιστοσελίδες τεχνολογίας, όπως η Engadget και η The Verge, παρουσίασαν τις ετήσιες επιλογές τους για τα ‘Best of’ του CES, καθώς η έκθεση φτάνει στο τέλος της. Και μπορεί στο παρελθόν να υπήρχε συναίνεση ως προς τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της εκδήλωσης, αλλά φέτος οι νικητές δεν εκλέχθηκαν ομόφωνα.

Η Engadget επέλεξε ως καλύτερο προϊόν του φετινού CES το Hydraloop, μια συσκευή που ανακυκλώσει έως και 85% του νερού που χρησιμοποιείται στο σπίτι, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του. Η συσκευή θα μπορούσε να μειώσει δραματικά την κατανάλωση νερού και να βοηθήσει περιοχές που αντιμετωπίζουν ξηρασία. Η συσκευή κοστίζει 4.000 δολάρια, αλλά οι συντάκτες της Engadget εντυπωσιάστηκαν με την άριστη λειτουργία της συσκευής που ίσως την καταστήσει δημοφιλή μεταξύ των καταναλωτών.

Η The Verge, εντωμεταξύ, διάλεξε για την πρώτη θέση της λίστας της το ThinkPad X1 Fold της Lenovo, έναν αναδιπλούμενο υπολογιστή, αν και η ιστοσελίδα παραδέχθηκε ότι υπήρξε μια κάποια διαφωνία μεταξύ των συντακτών ως προς την επιλογή του νικητή. Εν τέλει, επιλέχθηκε το προϊόν της Lenovo επειδή η εταιρεία όρισε μια ξεκάθαρη ημερομηνία λανσαρίσματος του προϊόντος και δεν έμεινε απλώς στην παρουσίαση ενός concept.

Η CNET δεν αναφέρθηκε σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ως το καλύτερο της έκθεσης, αλλά έδειξε να εκτιμά ιδιαιτέρως το Impossible Pork της Impossible Foods που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό CES. Η ιστοσελίδα έκανε ειδική μνεία στα θετικά σχόλια των δοκιμαστών γεύσης και στη συνέχιση της επιτυχίας της εταιρείας από πέρυσι.

Ένα άλλο προϊόν που έτυχε της προσοχής των συντακτών της Engadget ήταν το Phonak Virto Black, ένα νέο είδος ακουστικού βοηθήματος που προσφέρει συνεχή ροή Bluetooth και λειτουργεί και ως ακουστικό για τηλεφωνικές κλήσεις.

Όσο για τη Samsung και την LG, και οι δύο εταιρείες επιβραβεύθηκαν για τις νέες σειρές τηλεοράσεών τους, με τη The Verge να επιλέγει τη συσκευή OLED 8K της Samsung, ενώ η Engadget έδειξε την προτίμησή της για τη σειρά τηλεοράσεων OLED CX της LG. Αντίθετα, η CNET κατέληξε στη νέα τηλεόραση OLED της Vizio.

Πηγή: fortune.com