Η Κίνα ψηφίζει την Ελλάδα ως κορυφαίο νησιωτικό προορισμό για το 2023

Η Κίνα ψηφίζει την Ελλάδα ως κορυφαίο νησιωτικό προορισμό για το 2023
A couple has dinner during sunset in Little Venice. Little Venice in Mykonos island during the magic hour of the sunset. Tourists enjoy a drink at the terrace or balcony of the whitewashed cafe bars or dinner at a restaurant just above the water at the little waterfront area under the famous windmills of the island. The Greek island of Myconos is a popular glamorous Mediterranean travel destination for holidays in the Cyclades, the Aegean Sea with the iconic whitewashed buildings, the sandy beaches and famous parties at the beach bars. The tourism and travel industry had a negative impact on the business and local economy sector due to the Covid-19 Coronavirus pandemic. Mykonos island, Greece on October 10, 2021 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στην τελετή βράβευσης του δημοφιλέστερου κινεζικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel and Leisure.

Κορυφαίος νησιωτικός προορισμός για το 2023 αναδείχθηκε η Ελλάδα στην τελετή βράβευσης του δημοφιλέστερου κινεζικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel and Leisure, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στο Πεκίνο, όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με τους κριτές, η επιλογή της Ελλάδας έγινε με βάση στοιχεία από την τουριστική βιομηχανία της Κίνας και τη γνώμη των αναγνωστών του περιοδικού.

Το Travel and Leisure είναι το πλέον αναγνωρίσιμο ΜΜΕ για θέματα τουρισμού στην Κίνα με κοινό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο αναγνώστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα για την παραγωγή εκπομπών, ντοκιμαντέρ, κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελετή, που ήταν η πρώτη μετά την πανδημία και την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών της Κίνας, το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κίνα, το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας. «Με μεγάλη μας χαρά παρατηρούμε ότι οι Κινέζοι φίλοι μας, μετά την επανεκκίνηση των ταξιδιών προς το εξωτερικό, επιβραβεύουν την Ελλάδα ως κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό. Θα εξακολουθήσουμε μέσα από τις δράσεις μας να προβάλουμε το τουριστικό μας προϊόν προς το Κινεζικό κοινό, με στόχο την αύξηση της ποιοτικής τουριστικής ροής προς τη χώρα μας. Ήδη, φέτος τον Ιούνιο, η Πρεσβεία μας, σε συνεργασία με γνωστό οίκο κοσμημάτων στην Κίνα, συνέβαλε στη διοργάνωση ειδικού fam trip στην Ελλάδα για τη γνωριμία επιλεγμένων Κινέζων πελατών του με τις τουριστικές ομορφιές της πατρίδας μας. Σε αυτόν τον άξονα σκοπεύουμε να κινηθούμε και στο μέλλον», δήλωσε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κίνα, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας Πρέσβης, μεγάλη επίσης επιτυχία σημειώνει στο διαδίκτυο βίντεο διάρκειας επτά λεπτών με τον ιδιαίτερα κολακευτικό τίτλο ‘A visit to Greece: Top Choice for a Beach Vacation’, το οποίο προβάλει στο κινεζικό κοινό παραδείγματα εφαρμογής της έννοιας της βιωσιμότητας στον τουρισμό και στην καθημερινή ζωή. Το βίντεο, μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα παρουσίασής του στο διαδίκτυο, παρακολούθησαν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια θεατές, ενώ περισσότεροι από δύο εκατομμύρια διάβασαν τις σχετικές αναρτήσεις στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα γυρίσματα για την παραγωγή του πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου, κατόπιν πρωτοβουλίας της ελληνικής Πρεσβείας, και με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα. Η παρουσιάστρια, γνωστή Κινέζα vlogger, παρουσιάζει με τρόπο προσιτό προς το νεανικό κοινό, ελληνικές παραλίες που διακρίνονται μέσα από τον θεσμό της «Γαλάζιας Σημαίας» ενώ εκθειάζει, εκτός των άλλων, την ευρηματική παραδοσιακή δόμηση στις Κυκλάδες που εξασφαλίζει στις κατοικίες προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στην ενδοχώρα και τα νησιά για την παροχή ζεστού νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: