Η Κίνα «βλέπει» τις διεθνείς πτήσεις κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα για το 2024

Η Κίνα «βλέπει» τις διεθνείς πτήσεις κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα για το 2024
Test and first flight of the Airbus A350-941 China Southend Airlines at Toulouse Blagnac airport, in Toulouse, on 28th July 2023. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει ότι ο αριθμός των διεθνών πτήσεων από και προς τη χώρα θα φθάσει τις 6.000 την εβδομάδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ή περίπου το 80% των επιπέδων που ίσχυαν πριν από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) ανέφερε σε δήλωσή της μετά το ετήσιο συνέδριο εργασίας της ότι αυτό συγκρίνεται με περίπου 4.600 σήμερα. Στις αρχές του 2023, υπήρχαν λιγότερες από 500 διεθνείς πτήσεις εβδομαδιαίως.

Πρόσθεσε ότι για το επόμενο έτος θα συνεχίσει να προωθεί τη «σημαντική» αύξηση των απευθείας πτήσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ από 63 πτήσεις που είναι σήμερα.

Η ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών από και προς την Κίνα υστέρησε σε σχέση με την ανάκαμψη της εγχώριας ταξιδιωτικής βιομηχανίας της χώρας μετά τον τερματισμό της πολιτικής των lockdown για τον κορονοϊό, για λόγους όπως η έλλειψη πτήσεων, οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων και τα διοικητικά εμπόδια στην προμήθεια θεωρήσεων.

Η CAAC δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν 690 εκατομμύρια ταξίδια επιβατών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με πέρυσι. Το 2023 θα πραγματοποιηθούν 620 εκατομμύρια ταξίδια, αυξημένα κατά 146,1%, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com