Η κινεζική Shein «κοιτάει» το χρηματιστήριο του Λονδίνου, για μια αποτίμηση στα 50 δισ. δολάρια

Η κινεζική Shein «κοιτάει» το χρηματιστήριο του Λονδίνου, για μια αποτίμηση στα 50 δισ. δολάρια
The Shein logo is seen in this photo illustration on 23 November, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Αίτημα Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς της Βρετανίας για έγκριση ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο Λονδίνο.

Η κινεζική Shein ετοιμάζεται να καταθέσει ενημερωτικό δελτίο στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς της Βρετανίας για έγκριση ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο Λονδίνο, η οποία θα μπορούσε να την αποτιμήσει σε περίπου 50 δισεκατομμύρια λίρες (63,70 δισεκατομμύρια δολάρια), μετέδωσε την Κυριακή το Sky News.

Η εμπιστευτική κατάθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές.

Η Shein, η οποία αποτιμήθηκε στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια άντληση κεφαλαίων πέρυσι, άρχισε να συνεργάζεται με τις ομάδες των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων της στο Λονδίνο για να διερευνήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις αρχές του τρέχοντος έτους, δήλωσαν πηγές στο Reuters τον Μάιο.

Η εταιρεία γρήγορης μόδας εντατικοποίησε τις προετοιμασίες για την εισαγωγή της στο Λονδίνο μετά την προσπάθειά της να εισαχθεί στη Νέα Υόρκη, η οποία αντιμετώπισε ρυθμιστικά εμπόδια και αντιδράσεις από τους νομοθέτες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, υψηλόβαθμοι Βρετανοί νομοθέτες αμφισβητούν επίσης την καταλληλότητα της Shein για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και ζητούν μεγαλύτερο έλεγχο της επιχείρησης. Η Shein, σε απάντηση, δήλωσε ότι ενισχύει τη διακυβέρνηση και τη συμμόρφωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com