Η Λαγκάρντ αποκρούει τον «συντονισμό» ΕΚΤ – Fed για μείωση των επιτοκίων

Η Λαγκάρντ αποκρούει τον «συντονισμό» ΕΚΤ – Fed για μείωση των επιτοκίων
epa10084003 European Central Bank (ECB) President Christine Lagarde speaks during a press conference following a meeting of the Governing Council of the European Central Bank in Frankfurt am Main, Germany, 21 July 2022. The ECB on 21 July raised its key interest rate by half a percentage point, the first increase in more than a decade, and revised its Asset purchase programme (APP). EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Πρέπει να έχουμε σίγουρο ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού που παρατηρούμε θα είναι βιώσιμη» τόνισε η Γαλλίδα τραπεζίτρια.

Οι τελευταίοι αριθμοί για τις μισθολογικές απολαβές στην Ευρωζώνη είναι καθησυχαστικοί, αν και τα πρόσθετα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τις αρχές του 2024 θα παράσχουν επίσης πολύτιμες πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι αριθμοί των μισθών του τέταρτου τριμήνου είναι προφανώς ενθαρρυντικοί αριθμοί», ανέφερε η ίδια στους δημοσιογράφους στη Γάνδη του Βελγίου την Παρασκευή.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι πιο σίγουρο ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού που παρατηρούμε θα είναι βιώσιμη και θα μας οδηγήσει στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%» συμπλήρωσε η Γαλλίδα αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχουν πολλοί τομείς και εργαζόμενοι που καλύπτονται από τις διαπραγματεύσεις που θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024 και νομίζω ότι οι αριθμοί αυτοί -ιδιαίτερα αν συνεχίσουν να είναι ενθαρρυντικοί- θα είναι σημαντικό να τους αξιολογήσουμε στο μέλλον, προκειμένου να φτάσουμε σε εμπιστοσύνη» σημείωσε.

Ερωτηθείσα εάν η ΕΚΤ θα μπορούσε να κινηθεί πριν από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η Λαγκάρντ τόνισε την ανεξαρτησία της ευρωτράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com