Η Lamda Development ολοκλήρωσε τη ρευστοποίηση της επένδυσης στην R Energy 1 Holding

Η Lamda Development ολοκλήρωσε τη ρευστοποίηση της επένδυσης στην R Energy 1 Holding
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 21,6 εκατ. ευρώ.

Η Lamda Development ολοκλήρωσε τη ρευστοποίηση της επένδυσης στην R Energy 1 Holding, αντί τιμήματος 21,6 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Lamda Energy Investments S.M.S.A., 100% θυγατρική της Lamda Development, ολοκλήρωσε την πώληση και μεταβίβαση προς την εταιρεία Γ. ΡΟΚΑΣ HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

(α) της συνολικής συμμετοχής της στην εταιρεία R Energy 1 Holding, η οποία ανερχόταν σε ποσοστό 20% του μετοχικού της κεφαλαίου, και

(β) 10.000 ομολογιών ονομαστικής αξίας €1.000 εκάστης, εκδόσεως της εταιρείας R Energy 1Holding, οι οποίες είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο του από 31.10.2022 Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου, ύψους €10εκ, 3ετούς διάρκειας, που καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη LAMDA ENERGY INVESTMENTS S.M.S.A.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 21,6 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκε εξ’ ολοκλήρου σε μετρητά την 19.12.2023. Το εν λόγω τίμημα περιλαμβάνει (α) ποσό €10,4 εκατ. που αφορά την πώληση του ποσοστού 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας R Energy 1 Holding και (β) ποσό €11,2 εκατ. που αφορά την πώληση του ως άνω Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου.

Ο Όμιλος Lamda Development αναμένεται να αναγνωρίσει στο δ’ τρίμηνο 2023 λογιστικό κέρδος προ φόρων ποσού περίπου 6 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της ανωτέρω συναλλαγής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στον τομέα της πράσινης μετάβασης σε συνδυασμό με την επιτυχή υλοποίηση αλλά και τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές του επιχειρηματικού πλάνου της R Energy 1 Holding, οδήγησαν στην επίτευξη σημαντικής υπεραξίας, προσφέροντας την ευκαιρία στην Εταιρεία να καταγράψει σημαντική κερδοφορία από την ρευστοποίηση της συγκεκριμένης μειοψηφικής της συμμετοχής. Η Εταιρεία, παραμένοντας πιστή στη δέσμευση της για την τροφοδότηση της έξυπνης, σύγχρονης πόλης του Ελληνικού με πράσινη ενέργεια, επικεντρώνεται σε άλλες επενδύσεις στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας και των καθαρών τεχνολογιών».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: