Η Μ. Βρετανία στρέφεται προς Apple και Google για app ιχνηλάτησης κορωνοϊού

Η Μ. Βρετανία στρέφεται προς Apple και Google για app ιχνηλάτησης κορωνοϊού
epa08257757 (FILE) - A man uses his mobile phone while walking past the Google logo in Singapore, 06 December 2019 (reissued 29 February 2020). Google has expanded travel restrictions on employees after a person tested positive for coronavirus at the company's Zurich. According to media reports, by March employees will see restrictions on traveling to Japan, South Korea, China, Iran and parts of Italy. EPA/WALLACE WOON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Apple και η Google έχουν απαγορεύσει στις Αρχές να χρησιμοποιούν την τεχνολογία τους - από τη συλλογή δεδομένων θέσης GPS μέχρι και την εισαγωγή προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Η βρετανική κυβέρνηση θα εγκαταλείψει το συγκεντρωτικό μοντέλο της εφαρμογής της για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και θα μεταβεί σε ένα με βάση την τεχνολογία που παρέχεται από την Apple και την Google, ανέφερε το BBC την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Apple και η Google έχουν συζητήσει με τη Βρετανία σχετικά με την τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί ένα αποκεντρωμένο μοντέλο. Ο επικεφαλής του προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συγκεντρωτική εφαρμογή μπορεί δυνητικά να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα κρούσματα της Covid-19, αλλά προσφέρει λιγότερη ιδιωτικότητα από τις αντίπαλες αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Η Apple και η Google έχουν απαγορεύσει στις Αρχές να χρησιμοποιούν την τεχνολογία τους – από τη συλλογή δεδομένων θέσης GPS μέχρι και την εισαγωγή προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Το μοντέλο των τεχνολογικών εταιρειών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πάνω από 20 χωρών, αν και ορισμένοι από τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει έχουν απογοητεύσει τις κυβερνήσεις, καθώς οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές smartphone στον κόσμο μειώνουν τη δυνατότητα της τεχνολογίας, δίνοντας προτεραιότητα στο απόρρητο των χρηστών.

Η τρέχουσα εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο δοκιμάζεται στη Νήσο Γουάιτ, στα νότια της Αγγλίας.

Οι υπουργοί παραδέχτηκαν ότι η εφαρμογή είχε τεχνικά ζητήματα, πράγμα που σήμαινε ότι δεν ήταν έτοιμη για χρήση εγκαίρως στις 28 Μαΐου.