Η «μάχη» της Ινδίας: Η Google επενδύει 10 δισ. δολάρια. Ακολουθούν Amazon, Facebook, Apple

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τεράστια αγορά της χώρας αποτελεί πόλο έλξης για τους γίγαντες του διαδικτύου.

Επενδυτικό πλάνο ύψους 10 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε η Google. Η τεχνολογική εταιρεία θα επενδύσει σε υποδομές και μετοχές, εντείνοντας την «κούρσα» των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών στην τεράστια αγορά της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της Google και η μητρική της εταιρία Alphabet, ανακοίνωσαν το σχέδιο μετά από συνομιλία του CEO με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, τη Δευτέρα.

«Η κίνηση αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στο μέλλον της Ινδίας και της ψηφιακής οικονομίας της», δήλωσε ο κ. Pichai σε διαδικτυακή εκδήλωση, ανακοινώνοντας τις επενδύσεις.

Η κίνηση της Google ήρθε τρεις μήνες μετά την επένδυση της Facebook στην Jio Platforms, την ταχέως αναπτυσσόμενη ινδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών που έχει ξεκινήσει σειρά ψηφιακών υπηρεσιών, ύψους 5,7 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, τον Ιανουάριο, η Amazon δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ινδία, ενώ η Apple εντείνει την κατασκευή iPhone στη χώρα, μέσω του προμηθευτή της Foxconn.